TikTok-videóra cserélhetik az önéletrajzokat?

TikTok-videóra cserélhetik az önéletrajzokat?
A TikTok elindította a saját állásportálját, amelyen keresztül összehozhatják a munkaadókat és a leendő munkavállalókat. A tesztelés egyelőre csak az Egyesült Államokban folyik.

Még májusban derült ki, hogy új szolgáltatáson ügyködik a TikTok. Akkor arról szóltak a pletykák, hogy a cég saját álláskereső weboldalt indítana, hogy segítsen munkát találni a felhasználóknak, munkaerőt pedig a cégeknek. Most kiderült, a vállalat valóban ezen dolgozott.

Az Engadget beszámolója szerint a TikTok egyelőre csak az Egyesült Államokban, de már elindította az új szolgáltatását, amit TikTok Resumes-nek neveztek el. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a felhasználók a hagyományos önéletrajz helyett a TikTokra feltöltött videót adhatják be a cégeknek önéletrajzként. Ehhez nem kell mást tenniük, mint a #TikTokResumes hashtaget használni.

A kereslet és a kínálat összehozására egy külön weboldalt is indított a TikTok. Itt nemcsak a munkát kínáló cégekre szűrhetnek rá a felhasználók, de arra is, hogy milyen pozícióra keresnek embert. Jelenleg egyébként 34 vállalattal van megállapodása a TikToknak, így ennyi cég állásajánlata tekinthető meg az oldalon.

A pályázóknak első körben július 31-ig kell jelentkezniük a meghirdetett pozíciókra.

A videós önéletrajz feltöltése kifejezetten hasznos megoldásnak tűnhet, amiből talán a munkaadók is jobban leszűrhetik, milyen a potenciális munkatárs.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!