Teljesen átalakul a Facebook!

Teljesen átalakul a Facebook!
A közösségi térből néhány éven belül egy élő-lélegező világ lesz, melynek lakói maguk a felhasználók – így jellemezte Mark Zuckerberg Facebook-alapító, milyen jövő vár az oldalra.

Pár év leforgása alatt az egyszerű közösségi oldal képe eltűnik, a Facebook pedig egy olyan világgá fejlődik, amibe szó szerint beléphetnek a felhasználók – mondta a The Verge-nek adott interjújában Mark Zuckerberg arra a kérdésre, mit tervez a szolgáltatással a következő időszakban.

Zuckerberg szerint az emberek ma unalmas módon kommunikálnak: a mobiltelefon vagy a számítógép képernyőjét nézik, hogy üzenetet küldjenek, videochateljenek. De mi nem erre vagyunk beprogramozva – mondta az alapító. Hozzátette, hogy szerinte minden ember interakcióra vágyik, a másikkal való közvetlen kapcsolattartásra, ez azonban nem mindig lehetséges.

A Facebook ezért egy metaverzummá fejlődik a következő öt évben, amibe a virtuálisvalóság-eszközök segítségével kapcsolódhatnak be a felhasználók.

A VR-készülékek szerinte komoly lehetőséget adnak arra is, hogy a felhasználó az online térben hozzon létre például egy irodát. De ez mivel nem kötődik fizikai határokhoz, a tér bármekkora lehet, és bármennyire ember elférhet benne. Arról nem is beszélve, hogy a teret mindenki úgy rendezi be magának, ahogy szeretné.

„A jövőben ahelyett, hogy csak egy telefonon keresztül beszélgetnénk, te hologramként ülhetsz majd a kanapémon, vagy én ülhetek hologramként a tiéden. De mindketten úgy fogjuk érezni, mintha egy helyen lennénk, még akkor is, ha több száz kilométerre vagyunk egymástól” – közölte az alapító, utalva a VR-eszközök számtalan lehetőségére.

A Facebook hosszú ideje kísérletezik már a virtuális valósággal, ami egy digitális térben különféle tartalmakhoz enged hozzáférést. Ez a technológia eddig elsősorban a videojátékos közegben létezett, de többen (köztük Mark Zuckerberg birodalma is) azt szeretnék, ha általánosabb célokra is fel lehetne használni.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook, Zuckerberg