Távozott az Index lapigazgatója

Távozott az Index lapigazgatója
Az Index lapigazgatója a külső gyártású műsorok kreatív producereként jelezte a hírportál vezérigazgatója felé, hogy vállalja a felelősséget a Konyhanyelv című produkció negyedik epizódjának közzététele kapcsán elkövetett hibákért, és közös megegyezéssel távozott az Indextől.

Várbíró Péter 2020 szeptembere óta tölti be az Index.hu Zrt. lapigazgatói pozícióját. A külső gyártású műsorok kreatív producerként az ő felelősségi körébe tartoznak, így a Lakatos Márk nevével fémjelzett Konyhanyelv című sorozat is.

A külső gyártásban készülő műsor negyedik adása kapcsán az Index elismerte, hogy a szóban forgó epizód szerkesztése, ellenőrzése során hibát vétett. Az esetet követően felülvizsgálta a külső és a belső gyártásban készülő tartalmak ellenőrzési, gyártási folyamatait, ezeken több ponton szigorított. Emellett a Youtube által biztosított kategorizálási rendszeren belül az alábbi figyelmeztetéssel látta el a szóban forgó videót: „Ez a videó egyesek számára kifogásolható lehet”.

Az Index lapigazgatója a külső gyártású műsorok kreatív producereként jelezte a vezérigazgató felé, hogy vállalja a felelősséget az adás közzététele kapcsán elkövetett hibákért, és közös megegyezéssel távozott az Indextől.

Starcz Ákos a lap vezérigazgatója megköszönte Várbíró Péter több mint egyéves fáradhatatlan munkáját, amit az Index szervezetének újraépítése érdekében kifejtett. Ezidő alatt a portál visszaszerezte piacvezető pozícióját, és megerősítette a frissen felállt szerkesztőség működését. A lapigazgató tevékenységének is köszönhető, hogy számos új formátum indult az Indexen. A vezérigazgató ugyanakkor hozzátette: a legnagyobb hazai híroldalként komoly felelősségünk van a portálon megjelenő anyagok tartalma és színvonala tekintetében.

Várbíró Péter bevallotta, hogy nehéz szívvel hozta meg a döntést, de a külső gyártású műsorok kreatív producereként viselnie kell az általános vezetői felelősséget. Fontos számára az Index hitelessége, és sajátjának érzi a portál értékrendjét, tartalmait. A leköszönő lapigazgató örömmel tekint az elmúlt 15 hónapra és a csapatként elért közös sikerekre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Index, lapigazgató