Tavasszal érkezik a GLAMOUR ikonikus díjátadója

Tavasszal érkezik a GLAMOUR ikonikus díjátadója
Ez első, tavaszt ígérő napsütéses napokkal a 2024-es GLAMOUR Women of the Year jelöltjeit is köszönthetjük, már nyilvános, hogy kikért szurkolhatunk és kikre szavazhatunk a magazinnak köszönhetően. A gálán természetesen idén is a kiemelkedő tehetség és női energia kerül a fókuszba, hat kategória jelöltjei közül kerülnek ki a közönségkedvencek, többek között Ördög Nóra, Dukai Regina, Radics Gigi, Tóth Vera, Eke Angéla, Dobos Evelin és Gelencsér Tímea is várja a szavazatokat. Az év hősnője idén a Romaversitas Alapítvány.

A GLAMOUR Women of the Year díj missziója, hogy figyelmet, elismerést adjon a nőknek, és ezáltal javítsa a helyzetüket a társadalomban. A szerkesztőség hitvallása 16 éve változatlan: mindenki nyertes, aki egy női közösség részeként, integrálódva a férfiak által uralt társadalomban hangot tud adni annak, ami motiválja, ami bántja, ami foglalkoztatja, amit létrehozott, amit alkotott. A kategóriák jelöltjei egytől-egyig sikeres példaképek, közülük kerülnek majd ki a nyertesek az olvasók szavazatai alapján.

Az év énekesnője kategória jelöltjei között szerepel az egyik legnépszerűbb magyar influencer, B. Nagy Réka, az X-Faktor 2022-es felfedezettje, Mihályfi Luca, a legutóbb a Dancing with the Starsban bizonyító Radics Gigi, a 2023-as Sztárban Sztár második helyezettje, Schoblocher Barbara és Tóth Vera, aki immár 20 éve az ország egyik legnépszerűbb énekesnője.

Az év színésznője kategóriában a GLAMOUR-közösség ajánlására jelölést kapott Dobos Evelin, aki tavaly a Sztárboxban is megmutatta rátermettségét; az underground díva Eke Angéla, a Semmelweis női főszereplője, Nagy Katica, A Király című sorozat fiatal Zámbó Editje, Staub Viktória és A besúgóból is ismert Szőke Abigél.

Az üzleti életben sikereket elérő nők az év üzletasszonya kategóriájában várják a szavazatokat, így Dukai Regina, a My Love Shop tulajdonosa, Csorba Noémi, a Falusi Kosár életre hívója, Király Éva dietetikus, az Alaplé Bár alapítója, Ördög Nóra a Nora Beauty-ért és a Nekem a Balatonért, valamint Szabados Ágnes, a Libertine Könyvesboltok megálmodója. Szavazhatunk az év közösségi médiasztárjaira is, Gelencsér Tímea, Körcsönyei Polla, Lady Szomjas, a Mélylevegő Projekt és Vanya Tímea is a jelöltek sorában izgulhat.

Az év divattervezője kategóriában Fink Evelin (EVELINFINK), Kerényi Virág (VIRAG KERENYI), Oláh Anna (Anna Amélie), Tóth Melinda (DAIGE), illetve Vecsei Kinga Réta és Tasnádi Kati (Secondland) is esélyes.

„Szerkesztőként nagyon fontosnak tartjuk, hogy a női látásmód a kultúránk legbefolyásosabb területein, például a művészet területén is egyre nagyobb teret nyerjen. A nők sokszor más kérdéseket emelnek a műalkotásaik fókuszába, mint a férfiak, ezáltal mindannyian csak gazdagodhatunk" – árulta el Maróy Krisztina, a GLAMOUR főszerkesztője annak kapcsán, hogy idén debütál a díj az év képzőművésze kategóriája. A jelöltek közül Barabás Zsófi, Göncz Dalma, Soós Nóra, Pakosz Anna festőművészekre, valamint Rabóczky Judit Rita szobrászművészre is voksolhatunk.

„Az év hősnője" különdíjat minden évben egy olyan szervezet vagy közszereplő kapja meg, melynek vagy akinek hiteles és fontos a társadalmi felelősségvállalása. A Romaversitas Alapítványt a felsőoktatásban tanuló roma/cigány fiatalok támogatására hozta létre egy romákból/cigányokból álló értelmiségi kör 1996-ban. Hisznek abban, hogy hosszú távon kell a roma/cigány fiatalok oktatásába fektetni, mert ez vezet fenntartható és széleskörű társadalmi változáshoz. Egy erőteljes, saját narratívát kialakító roma/cigány értelmiségért munkálkodnak. Olyan közösségként definiálják magunkat, ahol a kritikai gondolkodás, a szolidaritás és az elfogadás a kiindulási alap. A mindennapi tevékenységeik is ezeket az értékeket tükrözik, a programokat együttesen tervezik és valósítják meg a diákokkal. Az egyéni igényekre reagáló magas szintű szakmai segítséget, tréningeket, nyelvtanulási lehetőségeket, továbbtanulási és karriertanácsadás nyújtanak a fiataloknak.

Immár hagyomány, hogy a gálán a GLAMOUR szerkesztői leleplezik a következő, március végén megjelenő GLAMOUR BOOK bookazine címlapját is. Az évente kétszer megjelenő kiadvány most a korunkat meghatározó technoforradalommal és ennek az életünkre, a nőkre gyakorolt hatásával foglalkozik majd.

A GLAMOUR Women of the Year jelöltjeire március 19-én éjfélig lehet szavazni a woty.glamour.hu linken.

Fotokredit: Demeter Vanda

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!