Támogatói programot hirdet podcast-gyártóknak a Vodafone

Támogatói programot hirdet podcast-gyártóknak a Vodafone
A Vodafone a minőségi tartalomgyártás és tartalomfogyasztás jegyében az egész podcast szcénára kiterjedő programot indít hazai podcastereknek. A Vodafone Podcast Pioneers program keretében hallgatottságalapú anyagi támogatást, valamint technológiai és szakmai segítséget is kapnak a jelentkező tartalomgyártók, illetve műsoraikat a Vodafone különböző felületein is hirdetik majd.

A Vodafone - a Carat médiaügynökséggel közösen létrehozva, a BOLD kreatívügynökséggel együttműködésben működtetve - támogatói platformot indít Vodafone Podcast Pioneers néven a teljes magyar podcast szcénára kiterjedően. A podcast-piac jelenleg felfutó fázisban van Magyarországon, egyre növekvő hallgatói táborral és bővülő tartalomkínálattal. A Vodafone Podcast Pioneers program elindításával a Vodafone elsődleges célja, hogy támogassa a hazai tartalomelőállítást, elősegítse a sokszínű, minőségi tartalmak gyártását, és mint hirdető, a podcast-piac hirdetéseiben is jó példával járjon elöl.

A program keretében a Vodafone hallgatottsági adatok alapján nyújt anyagi támogatást független podcastereknek, amennyiben az általuk előállított podcast tartalma megfelel a Vodafone alapelveinek és a podcast-adásban említésre kerül a Vodafone, valamint a Vodafone Podcast Pioneers program. A tartalomgyártók az anyagi támogatáson túlmenően szakmai segítséget is kapnak a Vodafone-tól, illetve lehetőséget, hogy a Vodafone felületein hirdessék a műsorukat. A Vodafone Podcast Pioneers programba bármely témában alkotó hazai podcast-gyártó jelentkezhet.

„Hirdetőként hosszú távú üzleti érdekünk és kötelességünk is a minőségi, sokszínű helyi tartalom támogatása. A Vodafone Podcast Pioneers támogatói platform elindításával egy teljesen új modell indul el a magyar hirdetési piacon. Most van lehetőségünk arra, hogy kialakítsuk azokat a sztenderdeket, amelyek meghatározzák minden hirdető számára, hogy hogyan kell és érdemes hirdetni az audiotartalmak piacán. Mi e téren a tartalom-támogatást választottuk, ezt tartjuk a hirdetés jövőjének. Nagyon köszönjük a Carat médiaügynökségnek és a Bold-nak, hogy közösen dolgozhatunk ezen a kezdeményezésen.” - mondta el a Vodafone Podcast Pioneers program kapcsán Juhász Péter Tibor, a Vodafone Magyarország márkaigazgatója.

„A podcastok világa ma a kreativitás és az alkotói szabadság új univerzuma. Épp olyan izgalmas, felfedezésre váró vidék, mint tizenöt éve a blogok világa volt. Egy jó podcastban persze a bátorság és eltökéltség mellett rengeteg munka is van, hiszen a színvonalas műsorok felkészültséget, sok időt, energiát és persze anyagi ráfordítást is igényelnek. A Vodafone tehát jó időpillanatban indította el új programját: a Podcast Pioneers nagy segítséget jelent kezdő és „haladó” podcastkészítőknek egyaránt, és így meggyőződésem, hogy az egész magyar podcast piac nívóját emeli majd. Ezért csatlakoztam én is a platformhoz, és vállaltam, hogy segítek minél több podcasterrel megismertetni ezt a programot.” – mondta Tóth Szabolcs Töhötöm, Az élet meg minden podcast kitalálója és műsorvezetője.

A program előregisztrációs időszaka már tavaly elindult, de már a kezdeti időszakban nagyon sok és sokféle tematikájú műsorral jelentkeztek a tartalomgyártók: az üzleti témájú műsorok készítői ugyanúgy, mint a pszichológiai, filmes vagy épp zenei podcast-ek gyártói jelentkeztek a programba.

A programban való részvételhez a https://podcastpioneers.hu/ oldalon lehet regisztrálni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: podcast, Vodafone