Szigorúbb tiltást vezet be a Tiktok

Szigorúbb tiltást vezet be a Tiktok
A TikTok új, figyelmeztetéseken alapuló rendszert vezet be a fiókok felfüggesztésére és szankcióira, hogy kiszűrje a visszaeső jogsértőket az alkalmazásból, ahelyett, hogy minden egyes esetre vonatkozóan intézkedne.

Ami a TikTok szerint gyakori probléma:

„A többszörösen megsértők egy mintát követnek – elemzésünk szerint csaknem 90 százalékuk sérti ugyanazt a szabályt folyamatosan, és több mint 75 százalékuk ismételten megsérti ugyanazt az irányelv-kategóriát.” - írja a Marketingmorzsák.

A szigorúbb szankciók kiszabása és a felhasználók nagyobb védelme érdekében a TikTok új rendszere a felhasználókat halmozott tevékenységeik alapján bünteti majd.

„Az új rendszerben, ha valaki olyan tartalmat tesz közzé, amely sérti valamelyik közösségi irányelvünket , a fiók a tartalom eltávolításával figyelmeztetést kap. Ha egy fiók eléri a figyelmeztetések küszöbét akár egy termékfunkción (pl. megjegyzések, ÉLŐ) vagy irányelven (pl. zaklatáson) belül, akkor véglegesen kitiltjuk.”

A TikTok azt állítja, hogy az irányelvek küszöbértékei attól függően változnak, hogy a jogsértés kárt okozhat-e közösségünk tagjainak.

„Például lehet, hogy a gyűlöletkeltő ideológiák népszerűsítésével kapcsolatos irányelveink megsértésének szigorúbb küszöbértéke van, mint a kevéssé ártalmas spam megosztásának. Továbbra is véglegesen tiltjuk az első szabályszegést súlyos jogsértések esetén, beleértve az erőszak népszerűsítését vagy azzal való fenyegetését, a gyermekek szexuális zaklatását ábrázoló anyagok bemutatását vagy elősegítését, illetve a valós erőszak vagy kínzás bemutatását.”

Ezen túlmenően azok a fiókok is véglegesen kitiltásra kerülnek, amelyek sok figyelmeztetést kapnak a különböző irányelvek és funkciók tekintetében.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: TikTok