Szerdától beköszönt a lázadók kora

Szerdától beköszönt a lázadók kora
A mandalóri és az Obi-Wan Kenobi közönségsikere megmutatta, hogy a Star Wars világában továbbra is komoly lehetőség rejlik a karakterépítésben erős, mégis más-más stílusú sorozatok készítésére. A Disney+ felületén szeptember 21-én debütáló Andor sötétebb tónusú történetmeséléssel mutatja be, hogy hogyan küzdöttek a lázadók a messzi-messzi galaxist leigázó Birodalom ellen Luke Skywalker és Han Solo megjelenése előtt. A címszerepet játszó Diego Luna mellé több hollywoodi nagyágyú is csatlakozott.

45 évvel ezelőtt mutatkozott be a mozikban a Csillagok Háborúja, ami egyik napról a másikra egyszerre változtatta meg filmes piacot és vált örök klasszikussá. A pozitív hangulatú történetben Luke Skywalker gyerekkori álmát követve csatlakozik a lázadókhoz, hogy végül egy kivételes találattal megsemmisítse az elnyomó Birodalom bolygópusztító szuperfegyverét, a Halálcsillagot. A mesés sikerhez azonban egy sokkal komorabb történet vezetett: a lázadók hétköznapi tagjainak önfeláldozása és nehéz döntései. Veszélyes akciók, megtévesztés és intrika. Erről szól a most debütáló Andor sorozat.

A főszereplő, Cassian Andor egész életében nehéz körülmények között, a Birodalom elnyomásában élt és ehhez is alkalmazkodott. A sorozatban megismerhetjük, ahogy az örök kívülállóból lassan a lázadók hősévé válik. A karakter először 2016-ban mutatkozott be a Zsivány Egyes című filmben, ami a rajongókat és a kritikusokat is meglepte a sötét hangulatával és realista megközelítésével. Ebben a lázadók nagy veszteségek árán, de megszerzik a Halálcsillag terveit, amelynek átadásával útjára indítják az 1977-es film történetét.

Diego Luna Cassian Andor szerepében tér vissza, és csatlakozik hozzá Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Denise Gough, Kyle Soller és Fiona Shaw. A vezető producerek Kathleen Kennedy, Tony Gilroy, Sanne Wohlenberg, Diego Luna és Michelle Rejwan. Tony Gilroy az alkotó és a showrunner is egyben.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Disney+, Andor