Szabó Győző: Megiszom a magamét

Szabó Győző: Megiszom a magamét
A heroint ugyan letette, de azért van olyan ″drog″, amiről nem akar lemondani a színész, de ebben nem lát semmi ördögtől valót.

Szabó Győző őszintén vallott élete legkeményebb időszakáról, amikor heroinfüggő volt. A Valami Amerikával befutott színész a Forbes Legyél jobb!-napon beszélt az élményeiről - írja az nlc.hu.

Szabó Győző éppen 20 éve tiszta, hosszú szerhasználat után 2000. május 28-án heroinozott utoljára. “Amikor azt mondjuk, hogy heroinista vagyok, az azért van, mert az addiktológia szerint nincs gyógyult drogos, csak szüneteltetve van a szerhasználat. De azt is tudom, hogy ha egy kupac heroint kiszórnál elém, akkor sem nyúlnék hozzá, mert nagy a tét. Húsz éve is az volt – az életem –, és most is az” – mondta el.

Szerinte azonban „valamit át kell emelni a függőségből”, ezért most leginkább az adrenalinlöketekre és a sportra koncentrál, a mértékkel fogyasztott alkoholról pedig nem akar lemondani. “Megiszom a magamét. Van, hogy egy üveg bort is megiszom és olyan este nincs, hogy ne igyak meg egy pohárral. Erre szokta mondani Zacher Gábor, akivel közös előadássorozatunk van, hogy rendszerint lerombolom, amit ő egy óra alatt felépít. Mert szerinte naponta egy pohár bort meginni már alkoholizmus. Szerintem meg nem. Nekem az jár” – jelentette ki.

A heroin nyújtatta élményeiről pedig így vallott: “Benyomod a heroint, jön a 2-3 percig tartó flash. Brutál, elmondhatatlan dolog. Aztán jön egy több órán keresztül tartó eufória“. Egy hasonlattal is érzékeltette: “Egy nagyon jó barátom elvisz egy karibi nyaralásra az ország 5 legjobb nőjével. Együtt töltjük péntektől vasárnapig az időt, homárt eszünk, koktélokat iszunk, végigszexeljük a hétvégét – ez nem tud annyit adni, mint az a 3 perc flash“.

Amikor a leszokásról és az elvonón szerzett tapasztalatairól mesélt, elárulta: volt, hogy bezárta magát és az ablakon dobta ki a kulcsot, vagy épp ő maga mászott ki az ablakon, miután kitörte. És előfordult az is, hogy felhívta a dealerét, hogy még véletlenül se adjon neki anyagot. Akkor sem, ha könyörög.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Szabó Győző, drog, bor