Streaming vs. TV harc a sportközvetítések piacán

Streaming vs. TV harc a sportközvetítések piacán
Hamarosan sokkal izgalmasabb közvetítésekre lesz szükség a mai tizenévesek igényei miatt – véli Éless Dénes a Budapest Honvéd FC digitális és marketing vezetője, aki többek között beszél a sportklubok új médiamegoldásairól, a saját kézbe vett közvetítésről, a tartalomgyártásról, a hagyományos és e-sportok iránti érdeklődésről, a streaming és a TV harcáról és az életkor alapú célcsoport szegmensekről.

A szakember szerint míg a fiatalok órákatat tudnak eltölteni az e-sportok figyelésével, a klasszikus sportok esetében ez nem jellemző, főként a lassabb lefolyású sportágak vannak bajban, viszont a futball és a kosárlabda egész jól áll ebben a versenyben.

Az interjúban rámutatott arra is, hogy a sportvilágba begyűrűzött a popkultúra, ma nagyon sokat számít hogy, mit mutatnak magukból a sportolók, ami egy óriási kihívás a sportkluboknak. Meg kell tanulniuk a legmodernebb kommunikációs megoldásokat, amik nem mennek szembe a szurkolók elvárásaival, adott esetben egy száz éves tradícióval.

Beszélt arról, hogy hogyan érik el a sportklubok a szurkolóikat, a saját és hagyományos média fontosságáról és a covid alatt felgyorsult streaming hatásairól. Megtudhatjuk, hogy a sportklubok hogyan kezdték el lebonyolítani saját közvetítéseiket, vagy hogy hogyan változnak a szponzorok elvárásai, mennyire szeretik az adatalapú információt.

Éless Dénes kifejti a TV és streaming közvetítések versenyét és beszél arról is, hogy a kizárólagos TV jogok mennyire változnak a streamingnek az erősödésével. De megtudhatjuk azt is, hogy mi teheti izgalmassá a sportközvetítéseket és mennyiben tér el a streaming és a lineáris TV nézettsége bevétel szempontjából.
(Éless Dénes a Media-Digital Hungary előadója.
Nézd meg a programot PDF formátumban itt és weben itt.)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Csermely Ákos

Szubjektíven magamról. Szerencsés ember vagyok. Sokszor jött velem szembe szerencse… hál’ istennek sokszor megmutatta magát. Jelet adott. Sokszor elfogadtam, és sajnos volt, hogy nem vettem észre …Kapcsolódó előadó: Éless Dénes