Sötét és veszélyes világot mutat be a National Geographic

Sötét és veszélyes világot mutat be a National Geographic
A Bűn kereskedői dokumentumfilm sorozat segítségével olyan helyekre juthatunk el, amelyek élénken foglalkoztatják a fantáziánkat, de ahova személyesen mégse kívánkozunk.

Mariana van Zeller újságírónő a 21. századi modern alvilágot és feketekereskedelemet mutatja be. Találkozik többek közt tigriskereskedőkkel, fegyvercsempészekkel, kerítőkkel, kokain- és fentanilterjesztőkkel. Valamint, hogy valóban teljes, 360 fokos körképet kapjunk ezeknek a szofisztikált, dollár-milliárdokat mozgató alvilági szervezeteknek a működéséről, rendőröket, újságírókat és szemtanúkat is kérdez tapasztalataikról. Marana van Zeller a Bűn kereskedőiben bemutatja azt is, hogy a rettegett bűnözők sokkal jobban hasonlítanak ránk, átlagemberekre, semmint azt kívülállókként gondolnánk. A dokumentumfilm sorozatot egy éven keresztül forgatták, négy kontinensen, közel tíz országban.

„Izgatottan várom, hogy világszerte a képernyőre kerüljön a Bűn kereskedői, és ilyen módon megoszthassam tapasztalataimat a közvéleménnyel” – mondta Mariana van Zeller, aki oknyomozó újságíróként az elmúlt 15 évben ideje jelentős részét alvilági témák feldolgozásával töltötte. “Az emberek nincsenek tudatában, hogy a feketepiacok szó szerint körülvesznek minket… ott is jelen vannak, ahol a laikus szem semmilyen bűnre utaló jelet nem lát. És az a legmegdöbbentőbb számomra, hogy rengeteg átlagos, jogkövető embert is képesek magukba rántani ezek a sötét világok.”

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!