Sorozataival nyer az RTL Klub!

Sorozataival nyer az RTL Klub!
Visszatérését követő második héten A mi kis falunk című, saját gyártású sorozat ott folytatja, ahol abbahagyta: a kiemelt kereskedelmi célcsoport heti nézettségi toplistájának élmezőnyében (csak a Formula 1 futama előzte meg)!

Az RTL Híradója továbbra is a legnézettebb televíziós hírforrás. Heti átlag nézettsége (18-49-ben) riválisához képest 10%-al magasabb (RTL Híradó heti átlag lineáris 20,4 SHR%, TV2 Tények heti átlag lineáris 18,6 SHR%). A hírműsor a teljes lakosságot tekintve, nézőszámban is felülmúlta versenytársát 680 ezer nézővel. Az elmúlt héten az azt követő infotainment magazin, a Fókusz, átlag lineáris 18,2 SHR% hozott, amivel megelőzte a konkurencia hasonló műsorát a 18-49-es célcsoportban (TV2 Tények Plusz heti átlag lineáris 13,8% SHR%).

A hétköznapokon továbbra is kiemelt program a Keresztanyu című, saját gyártású sorozat. Heti nézettségi átlaga a fő kereskedelmi célcsoportban, lineáris 16,7 SHR%.

Ha hétvége, akkor A mi kis falunk! A szombati napon két, nagyon erős saját gyártású sorozattal hozta el az estét az RTL Klub. Az alkoholista és szerencsejátékfüggő séfről és csapatáról készült fikció, A Séf meg a többiek 14,8 lineáris SHR%-ot hozott, míg nagy sikerű A mi kis falunk magabiztos 20,9 lineáris SHR%-ot ért el a fő kereskedelmi célcsoportban. Ezzel a heti 18-49-es toplista második helyezettje lett, csak a Formula 1-es nagydíj futama tudta megelőzni. Ráadásul ugyanebben a toplistában 10-ből 7 műsor az RTL Klub műsorán futott!

Kábelcsatornák tekintetében a Sorozat+ története eddigi legjobb nézettségét szállította főműsoridőben, 2,2 lineáris SHR% százalékot hozva a kiemelt kereskedelmi célcsoportban.

Digitális térben a megújult rtl.hu-n ismét emelkedett a napi átlagos felhasználószám: a múlt héten átlagosan 135 ezren böngésztek a honlapon, ami egy éves csúcsot jelent. Az RTL Most felületén továbbra is a három napi sorozat uralkodik, köztük a Hotel Margaret, de immár a heti sorozatok is egyre nézettebbek: a Nép szolgája 28 ezer videoview-t, a Séf meg a többiek 38 ezret, míg A mi kis falunk 75 ezer videoview-t generált.

Forrás: Nielsen Közönségmérés, 18-49,4+, live+aslive+vendég, live+kumulált tsv+vendég, lineáris shr% (a Nielsen „Other” csatornacsoportja nélkül kalkulált közönségarány), amr, főműsoridő (19:00-2259) 2022. 12. Hét

Gemius Prism, 4+ rtlmost, RTL.hu web+app, total videoview, RU, (2022. 03. 28-án lekért adatok alapján)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: RTL Klub, sorozat