Sokszínű kínálat májusban is az RTL+-on

Sokszínű kínálat májusban is az RTL+-on
Az RTL+ előfizetős kínálatában májusban is számos izgalmas sorozat- és évadpremier vár.

Töltsd velünk a májust és ismerd meg az Ez Anglia című sorozaton keresztül Boris Johnson első miniszterelnöki hónapjait a világjárvány kitörésekor, Kenneth Branagh-val a főszerepben. Tudj meg minél többet a világról az RTL+-on elérhető nemzetközi dokumentumfilmekkel. Streameld most a Pokoli nyaralás című minisorozatot, melyben az álom hirtelen rémálommá válik, és kapcsolódj ki a Kockafejek és a Szólíts Fitznek! összes évadával– mindez és sok más vár az RTL+-on, egy hónapig ingyen.

Május 24-én érkezik az RTL+ streaming platformra az Ez Anglia (This England) című hat epizódos drámasorozat, mely Boris Johnson első zűrzavaros miniszterelnöki hónapjain keresztül követi nyomon a koronavírus-járvány első hullámának hatását. A sorozat a hatalom csarnokaiba kalauzol el minket, ahogy Johnson a pandémiával, a Brexittel, valamint konfliktusos politikai helyzetekkel és a magánéletével küzd. A kormány döntéseit és a politika eseményeit átszövik az ország minden tájáról származó történetek: a szakértők és kutatók, akik versenyt futnak az idővel, hogy megértsék a vírust; a frontvonalon dolgozó egészségügyi dolgozók fáradhatatlan és hősies munkája a vírus megfékezéséért, és hétköznapi emberek, akiknek mindennapi élete zűrzavarossá vált. A sorozat rendezője a BAFTA-n és számos nemzetközi filmfesztiválon díjazott Michael Winterbottom, Boris Johnson szerepében pedig a BAFTA- és Oscar-díjas Kenneth Branagh látható.

Május 10-től az RTL+ előfizetős kínálatában debütál a négy epizódos brit thriller sorozat, a Pokoli nyaralás (Crossfire). Louise Doughty bestseller-regényíró első eredeti televíziós sorozata a Kanári-szigetek egyik fényűző üdülőhelyén játszódik. A történet főszereplője, Jo családjával és barátaival álomnyaralását tölti, azonban az eddig idilli életük egyik pillanatról a másikra fenekestül felfordul, amikor lövések dördülnek a komplexumban. A bosszúszomjas fegyveresek a paradicsomi szigetet rémisztő pokollá változtatják. A Pokoli nyaralás egy feszültségekkel teli thriller, a túlélés és a kitartás érzelmekkel teli története. Ahogy a gondtalan nyaralók és a szállodai dolgozók hirtelen élet-halál döntések meghozatalára kényszerülnek, választásuk következményeivel együtt kell élniük.

Nézd most az RTL+-on a nagysikerű, többszörös díjnyertes brit sitcomot, a Kockafejeket (IT Crowd) A hivatal producerétől. Kövesd a Kockafejek kalandjait a Reynholm Iparvállalatnál, ahol az informatikus csapat, Roy, Moss és Jane a cég fantasztikus irodájának sötét pincéjében tölti napjait informatikai segítséget nyújtva. Roy szerepében a Koszorúslányok című vígjátékból ismert Chris O’Dowd, Mossként a Kertvárosi kommandóból ismert Richard Ayoade, Jen szerepében pedig a Rockhajóból ismert Katherine Parkinson látható. Kapcsolódj be a Kockafejek hétköznapjaiba és streameld május 3-tól az összes évadával a népszerű vígjáték sorozatot az RTL+-on!

Május 31-től már mind a négy évadával elérhető az RTL+-on a Szólíts Fitznek! (Call me Fitz!) című fordulatos amerikai családi dramedy sorozat egy erkölcsileg csődöt mondott autókereskedőről. A történet középpontjában egy jóképű gazember, Fitz áll, aki kihasználja naiv kollégáit, nagy nőcsábász, és úgy gondolja, hogy az élete így tökéletes. A Szólíts Fitznek! egy sötét és fordulatos egzisztenciális vígjáték, amely egy igazi antihőst követ nyomon, aki minden nap kénytelen megküzdeni belső lelkiismeretével – majd megosztani az íróasztalát vele. Fitz szerepében a Beverly Hills 90210 című ikonikus sorozatból, illetve az Éber szemek című krimiszériából is ismert Jason Priestley-t láthatják a nézők remekelni.

A sorozatok széles kínálatán túl májusban számos új dokumentumfilm premier is várja az RTL+ streaming platform előfizetőit. Többek közt érkezik a Purgatórium című dokumentumfilm-sorozat május 3-án hat epizóddal, majd ez kiegészül május 17-én egy egészestés dokumentumfilmmel. A Purgatórium a harmadik világban raboskodó magyarok eddig nem ismert életét és történeteit mutatja be. A forgatási helyszínek közt a világ legkeményebb börtönei vannak, olyan intézmények, melyek falai közt soha nem forgattak. Banai Tibor Péter filmje és sorozata 5 helyszínen játszódik, 5 különböző ország, 5 börtönében, elsősorban Dél-Amerikában és Afrikában. A néző 5 különböző börtön titokzatos szubkultúráját ismeri meg, elképesztő, eredeti börtönképek erejével. A film, illetve az epizódok fókuszában az ott raboskodó híres, vagy éppen ismeretlen magyar rab, rabok sorsa áll, civil előéletükkel, elfogásukkal, raboskodásuk brutális körülményeivel – bűnükkel és bűnhődésükkel.

Ezen felül május 10-től kezdődően több héten keresztül érkeznek díjnyertes és fontos témákat feldolgozó nemzetközi dokumentumfilmek az On the Spot ajánlásával. Az RTL+ előfizetős kínálatának részeként érkezik májusban a streaming felületre a Szíria - Nők a háborúban (Syrie des Femmes dans la guerre), az Ösztöndíjjal Gázában (Erasmus in Gaza) és a Kína: Az ujgurok tragédiája (China: The Uighur Tragedy) című dokumentumfilmek, melyek mind fontos és aktuális témákat dolgoznak fel, akárcsak a júniusban érkező további tartalmak, mint például a Míg a halál el nem választ (Dying to Divorce) vagy A hatalom folyosói (Corridors of Power).

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: RTL+, műsor, streaming