Snowden balhéból születik az új portál

Snowden balhéból születik az új portál
Az eBay alapító kedvet kapott a Washington Postot megvásárló Jeff Bezostól, portált indít a Snowden sztorit publikáló újságíróval és dokumentaristával.

Pierre Omidyar 250 millió dollárt szeretne elkölteni Glenn Greenwald média startupjára. - állítja a Forbes. Greenwald a sokakat felkavaró Snowden botrány újságírójaként vált ismertté idén tavasszal s azóta az NSA leleplező cikkeit világszerte milliók olvassák.

Az eBay vezér saját bevállása szerint imádja az újságírást és szeretne valami hasonlóan nagyot gurítani, mint néhány hónapja Jeff Bezos a Washington Post megvásárlásával. Az új média vállalkozás részletei még nem ismertek, de a csapatban dolgozik majd a Laura Poitras is, aki dokumentum filmesként vett részt a nagy leleplezésben.

Az eddig a Guardian újságírójaként tevékenykedő Greenwald várhatóan továbbra is a leleplező újságírás online formáját szeretné szélesebb körben elterjeszteni.

Az anyagi alapokat biztosító Omidyar Párizsban született irániként lett az eBay egyik kulcsembere, most azt nyilatkozta, hogy tevékenyen szeretne részt vállalni a médiavállalkozásban.

Meglepő, de az online vállalkozásokban meggazdagodott vállalkozók szívesen fektetnek a médiába. Ez egyfajta menekülő útvonalat is ad az egyre gyengülő nyomtatott média számára. A digitális kiadványokkal megerősített print megjelenést pont a Washington Post teszteli jelenleg sikeresen.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!