Romáknak szóló új rádió indítására készül a Dikh TV tulajdonosa

Romáknak szóló új rádió indítására készül a Dikh TV tulajdonosa
A Media1 értesülése szerint Roma Rádió Kft. néven alapított néhány héttel ezelőtt új médiavállalkozást Radu Morar, a Dikh TV, a Sláger FM, a Sláger TV és a Fishing & Hunting csatorna tulajdonosa, és Andrejszki Zoltán, aki mint a Fishing and Hunting tévécsatorna kereskedelmi és marketing igazgatója ismert. Lapunk felhívta Morart, hogy a rádiós terveikről érdeklődjünk.

A néhány nappal ezelőtt megalapított Roma Rádió Kft. nevű vállalkozást ugyanabba a Márvány utcai toronyházba, az egykori Intranszmas-irodaházba jegyezték be Budapesten, ahol a Radu Morar érdekeltségében lévő Tematic Media Group különféle népszerű médiumai, így például a Sláger FM is működnek - írja a Média1.

Az új rádiós kft.-nek két magánszemély a tulajdonosa: Radu Morar médiavállalkozó, a többségi tulajdonos pedig a cégbírósági adatok szerint Andrejszki Zoltán, aki a Tematichoz tartozó horgász-vadász csatorna, a Fishing and Hunting kereskedelmi és marketing igazgatója.

A Media1 által megtalált cégbírósági adatokból az is kiderült, hogy a Roma Rádió kft. 3 millió forintos jegyzett tőkével jött létre.

A Media1 utolérte telefonon Radu Morart, aki érdeklődésükre, hogy mik a terveik a céggel, azt mondta, Andrejszki Zoltánnal közösen azt találták ki, hogy a Dikh TV (az első roma tévécsatorna) sikerén felbuzdulva létrehoznak egy romákat célzó rádiót.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: rádió, roma