Retró süteményekkel gyűlt meg a Mestercukrászok baja - videó

Retró süteményekkel gyűlt meg a Mestercukrászok baja - videó
Az édesszájú Konyhafőnök új évadának második adásában újabb nyolc versenyző mutatkozott be – közülük egy-egy az első és a második feladat után távozott is a konyhából.

Ljubov A Konyhafőnök egyik korábbi évadában már bizonyított és most is villantani szeretett volna a zsűrinek. Bemutatkozásként egy izomaltból készült kupolával borított faberzsé tojás tortát tervezett, de összetörte az izomaltot, a helyettesítő elemként kitalált karamellketrecről pedig nem sikerült leszednie az alufóliát, így azzal együtt tálalta a desszertet.

A pincérként dolgozó Isti is bajba került sütés közben, mert kicsit megégette a zöldre színezett pisztáciás piskótáját. Mivel úgy ítélte meg, hogy nem lesz ideje újrakezdeni, végül a séfek figyelmeztetése ellenére ezzel építette fel a hot dogos formatortáját. Nagyon megcsúszott a munkával, így a pluszban kért szószokat sem készítette el mellé.

Kata kiskora óta imádja a gasztronómia minden ágát, főleg a sütést. Ő újragondolt répatortát készített fehércsokis mousse-szal, narancsos-citromos zselébetéttel és karamellás réteggel, narancs és fehér tükörglazúrral leöntve, a tetejére pedig aranyozott fehércsoki gömböket és karamelltüllt készített.

Az egyetemista Máté a legfiatalabb a mezőnyben. Fehércsokis mascarponekrémjét kétszer kezdte újra, ugyanis az első ikrás lett, a másodikba pedig belekeverte a régit, így a séf azt is kidobatta vele. Sacher és brownie típusú piskótákkal építette fel a tortát, amit étcsokikrémmel burkolt, majd ételfestékkel színezett, a torta tetejére pedig egy izomalt díszt készített.

Krisztit az Éjjel-nappal Budapest egyik szereplőjeként ismerte meg az ország és korábban a középdöntőig menetelt A Konyhafőnökben. Ő mangós-maracujás krémmel töltött geoda tortát készített, amit svájci vajkrémmel burkolt, és kék színű izomalt ásványokkal, valamint aranyporral díszített.

Merci pedig egy leopárd mintájú tortát visz a zsűri elé, fondantból készült liliommal a tetején. A tortát csokis piskótával rétegezte, és háromféle tonkababos csokiból, fehér-, tej- és étcsokis krémet készített hozzá.

A szakácsként dolgozó Győző igyekezett nagyon összeszedetten dolgozni. Csokis-gesztenyés-narancsos ganache-zsal rétegzett csokis piskótából egy csészét formázott, amit aprólékos műgonddal ki is dekorált.

Gábornak újra kellett kezdenie a piskótáját, az időveszteség miatt a nagy meglepetésnek tervezett művészeti alkotást, Claudia portréját sem tudta úgy befejezni, ahogy szerette volna. Citromos-maracujás krémmel töltött tortát készített, amit svájcikrémmel burkolt, a tetején Claudia arcképével.

A veszélyzónába végül Ljubov és Isti került, a zsűri a férfit küldte haza a versenyből.

A második feladatban Győző előnnyel indíthatott, így az almáspitét választott magának újragondolni. Linzertészta alapon egy almás mousse-t tálalt, a tetején karamellizált almaszeletekkel és egy fahéjas almarózsával.

Máté kapta a hátráltatást, így neki Győző döntése miatt a piskótatekercset kellett újragondolnia tányérdesszertként.

Kriszti a vargabélest választotta. Desszertje egy túrós hengert formázott, rajta édes, ropogós tésztagyűrűvel, bele pedig mini túrógombócokat tálalt, olajban kisütött ropogós tésztaszálakkal, egy zöld grízes krémmel, mazsolával és izomalt szálakkal, amikre temperált fehércsoki darabokat is tett dekorációképpen.

Gábor újragondolt zserbót vitt a zsűri elé, ami egy sacher-piskóta alappal, rétegzett barackos krémmel, diós és vaníliás töltelékkel, temperált csokoládéval burkolva. Rajta csokiforgács, csokimorzsa és egy különleges portré, amivel a zserbó kitalálóját szerette volna megidézni.

Katának az aranygaluskát kellett újragondolnia, amihez kürtőskalácsot sütött, egy elég sajátos technikával a sütőben, alufóliára tekerve. A kürtöskalács tetejére egy vaníliaízű, sárgára fújt mousse-gömböt tálalt diós töltelékkel, diós és kalácsos morzsával, karamellizált dióval és karamellzselével.

Ljubov számára nagy kihívás volt ez a feladat, mert a máglyarakást kellett újragondolnia, amit sosem evett és nem is sütött még. Flambírozott tojáshabot készített, cukros tejben áztatott, sütőben sütött kalácsrózsával,baracklekvár zselével, karamellizált almaropogóssal, karamellszálakból formázott fészekkel és ehető virágokkal.

Merci most készített először tányérdesszertet, és nagyon megszenvedett vele. Nem csak a négyféle textúra okozott neki gondot, a piskótáját is túlságosan kiszárította. Az újragondolt üdítős szelethez egy narancszselé-betéttel és piskótával kifagyasztott túrós mousse-t készített, piskótaropogóssal, tüillel és kandírozott narancsdarabokkal. Az elkészült desszert nem győzte meg a Zsűrit, így Merci számára is véget ért a Mestercukrász.

Adásrészletek:

Liptai Claudia: "Tudom, hogy nem szabad fogdosni más kolbászát…” A versenyző egy formabontó tortát vitt a zsűri elé, amiben egy félreérthető elem is megbújt, Claudia legnagyobb örömére. A műsorvezető azonnal rá is repült a kolbásznak álcázott desszertre.

"Csókolgatni fogod?” – Balázs csak magának akarta Claudia ajkait A tetoválóművészként dolgozó cukrászjelölt Claudia portréjával lepte meg a műsorvezetőt és a zsűrit, de úgy tűnt, a kreatív alkotás Balázsnak is imponált, ezért rögtön félretett magának egy szeletet zsűritársa arcából.

Az Éjjel-Nappal Budapest sztárja könnyeivel küszködött a zsűri kritikája hallatán A versenyző mindent megtett, hogy egy tökéletes desszertet vigyen a zsűri elé, geoda tortája azonban nem aratott osztatlan sikert. Balázs és Joci kritikája ráadásul szíven ütötte Krisztit.

"Összeomlanék az ő helyében” – Claudia bepánikolt Máté bakija miatt A fiatal versenyző bizonytalan volt ropogós elemével kapcsolatban, ami egy kis balszerencsével végül a padlón kötött ki. Mikor a zsűri észrevette, mi történt Máté pultjánál, Claudia a srác helyett is idegeskedni kezdett.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: mestercukrász