Rekordot döntött áprilisban az rtl.hu

Rekordot döntött áprilisban az rtl.hu
Kiemelkedő eredménnyel zárt a Cápák között 5. évada

A nézettségi toplistán dobogós helyezést ért el A mi kis falunk, sikeresen zárt a Cápák között, az rtl.hu pedig minden korábbi rekordját megdöntötte áprilisban.

Csúcsot döntött az elmúlt hónapban az rtl.hu. Az RTL videós hírportálja napi átlag 279 ezer felhasználójával megdöntötte korábbi rekordját, és havi szinten 2,5 millió felhasználót ért el áprilisban. A portál legnézettebb shortform videótartalmait az RTL Híradó (660 ezer videóindítás) és Az álommeló (653 ezer videóindítás) szállította.

Az RTL 13,1%-os lineáris közönségarányt ért el főműsoridőben a 18-49-es célcsoportban, míg az RTL Magyarország 27,2%-os eredménnyel végzett a csatornacsoportok versenyében ugyanebben a célcsoportban. A mi kis falunk április elsejei adása bizonyult a hónap legnézettebb RTL-es tartalmának. A pajkaszegiek mulatságos története 24,9%-os lineáris közönségarányt ért el a 18-49-es korosztályban. A mi kis falunk ezzel az eredménnyel az áprilisi nézettségi toplista 3. helyén végzett a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban.

Az RTL második legnézettebb műsorának a Cápák között évadzáró epizódja bizonyult az elmúlt hónapban. Az üzleti showműsor 5. évadának záró epizódja 19,6%-os lineáris SHR-t hozott a 18-49-es célcsoportban. A teljes Cápák között évad átlagosan 21,8%-os lineáris közönségarányt ért el. Az 5. évad kiemelkedő eredménye 3%-kal magasabb, mint az előző évad nézettsége. A műsor különösen a 18-49 éves, magas (ABC) vásárlóerővel rendelkező nézők körében ment kiugróan, ahol átlagban 25,9%-os lineáris közönségarányt ért el.

Az RTL üzleti reality-je, Az álommeló 18,7%-os lineáris SHR-rel indult április 3-án, és átlagosan 14,9%-os lineáris közönségarányt értek el az új epizódok áprilisban a fő célcsoportban. Az RTL hír- és infotainment műsorai is jól teljesítettek az elmúlt hónapban. Az RTL Híradó havi átlag 19,3%-os, míg a Fókusz 16,8%-os lineáris közönségarányt ért el a 18-49 éves nézők körében. A Drága örökösök – A visszatérés legújabb epizódjai átlagosan 14,4%-os lineáris SHR-rel futottak az elmúlt hónapban.

Az Other (egyéb képernyőhasználat) kategória 2023 áprilisában megdöntötte korábbi csúcsait és 24,7%-ra emelkedett. A korábbi évek lendületes emelkedése után mindez azt jelenti, hogy ma már a háztartásokban a nagyképernyő előtt töltött idő negyede, azaz minden negyedik eltöltött perc nem a lineáris televíziózás előtt történik.

Az álommeló minden felületen megtalálta közönségét, hiszen az üzleti reality a lineáris csatorna és az rtl.hu mellett az RTL streaming platformján, az RTL+-on is népszerű tartalomnak bizonyult. A Balogh Levente elnöki asszisztensének pozíciójáért folytatott küzdelem áprilisban mintegy 700 ezer videóindítást ért el, ezzel az RTL+ toplistáján az első helyen végzett áprilisban a Drága örökösök – A visszatérés (432 ezer videóindítás) előtt. Az RTL+ előfizetős csomagjában elérhető Mellékhatás szintén remek eredményt ért el áprilisban. A jelenleg a vadonatúj, 2. évadával jelentkező sorozat a hónapban a toplista 6. helyén végzett.

Forrás: Nielsen Közönségmérés, 18-49, ;live+kumulált tsv+vendég május 2-án lekért adatok alapján, lineáris shr% (a Nielsen „Other” csatornacsoportja nélkül kalkulált közönségarány), főműsoridő (1900-2259), teljes nap (0200-2559) 2023. április, 2023.május 2-án lekért adatok alapján,

Gemius Prism,4+ rtl+, web+app, total videoview, total videotime(h), RTL.hu, RU,VV

A nézőszám és SHR% adatok az időeltolásos televíziónézés (TSV) adatait tartalmazzák, a hónap utolsó hét napján még nem végleges eredményekkel, 2023. 05. 02-án lekért adatok alapján.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: RTL, rtl.hu, nézettség