RTL-es színeket kapott egy Krisztina körúti tűzfal

RTL-es színeket kapott egy Krisztina körúti tűzfal
A televíziózás történetéről készült falfestmény az RTL és a Színes Város együttműködésével.

A Színes Város Csoport az RTL-lel együttműködve ismét új köntösbe öltöztette a Krisztina körúti tűzfalat. Az RTL felkérésére játékos, pop art stílusú elemekkel tervezett falfestményt Benkő Katalin grafikus. A falra a hazai televíziózás 25 éves történetének meghatározó pillanatai kerültek. A tűzfalon látható jelenetek megmutatják, hogy a tévézés lehet közösségi élmény és egyedüli kikapcsolódás is.

„Az RTL története összefonódik nem csak a hazai kereskedelmi televíziózás, de a médiafogyasztás történetével is. Így a Krisztina körúti tűzfalon látható falfestmény egyben az RTL története is, hiszen egycsatornás, lineáris televízióként indultunk, ma pedig már minden képernyőre, digitálisan is hozzáférhető tartalmakkal és platformokkal látjuk el a közönségünket” – mondta Kolosi Péter az RTL tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese.

„Fontos számunkra a kezdetek óta, hogy megtaláljuk a szponzorok, a városvezetés, a lakók és a művészek közötti összhangot, ezért a legtöbb munkánk egy közös gondolkodás eredményeként születik meg” -mondta el Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára. „A földszinten, a legelején még a nappali közepén van a tévé, amit 25 évvel ezelőtt az egész család együtt nézett, aztán szép lassan megjelentek a digitális eszközök, a négyből az utolsó, tetőtéri szintre pedig már a különböző okos technológiák formálják maira a tartalomfogyasztást” – tette hozzá.

A tűzfal vizuális világa az RTL tavaly ősszel megújult arculatához illeszkedik, amelynek egyik fontos eleme a sokszínűség, és a tartalomhoz adaptívan idomuló brandszínek. A falfestmény egyben a médiavállalat sokszínű közönségére és változatos tartalmi kínálatára is utal, amelyekkel az RTL magyarok millióinak nyújt változatos szórakozási lehetőségeket és objektív tájékoztatást minden nap, immár 25 éve.

Az első RTL-es falfestményt a Krisztina körút 30. szám alatt lehet megnézni. Az RTL és a Színes Város Csoport együttműködése a következő hetekben több vidéki nagyvárosban, új tűzfalakon, további művészeti projektekkel folytatódik. Az alkotások a helyi önkormányzatok bevonásával, településképvédelmi szempontokat figyelembe véve készültek és készülnek el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: RTL, televízió