R.I.P. PC World USA

R.I.P. PC World USA
Egy 30 éves korszakot zár le a PC World bejelentése, amiben a lap nyomtatott verziójának megszűnését tudatják az olvasókkal. A magazinok kora lejárt. A magyar marad.

Sosem írtam olyan hírt, amelynek a hallatán egészen komolyan érintve éreztem volna magam, mivel azt tanultam annak idején, hogy az olvasót nem érdekli a személyes történetem. Most mégis megszólítva érzem magam, hiszen jelentős részét végig éltem annak a periódusnak, amiben a számítógépes magazinok fontos szerepet játszottak.

A Times online Tech rovatában Harry McCracken a következő szavakkal búcsúztatja a PC World nyomtatott verzióját: "Az utolsó nagy általános PC magazin többé nem magazin." Nem akarok szomorkás eposzokat zengeni a dicső múltról, meg a szomorú digitális jövőről, mert ez a trend és a fejlődés útja, de annak ellenére, hogy mindenki tudta, hogy nemsokára minden megváltozik... ez most komoly szembesítés azoknak, akik azt gondolták, hogy ez még messze van.


Láthatóan a válság is rátett egy lapáttal, de a digitális fogyasztási kultúra, a tabletek és az online magazinok és blogok egyértelműen ásták meg a sírját a hagyományos nyomtatott magazinnak. Rossz lesz a hétvégi ebéd után nem kézbefogni a lapot, szó szerint hiányozni fog a nyomdafesték illata.

A digitális verziók persze majd megszületnek, de tényleg elmúlt egy korszak, amiben szükség volt az edukációra, amelyben nem tudtuk még gépen, kézieszközökön, mobilon, tableten olvasni a technológiai újdonságokról szóló híreket. Elmúlt az az idő, amikor elég volt egy hónappal később értesülni a hírekről, újdonságokról. Nem volt fenntartható, hogy ne tudjunk meg mindent most, azonnal, bármiről. A Google korában értelmetlenné vált az az újságírás, amely közé ékelődött az olvasó és a technológia közé. MA van. Büszke vagyok, hogy része lehettem valaminek, ami elhozta a jelent.

R.I.P. PC World USA.

A magyar PC World nem szűnik meg
A cikk megjelenése után kaptuk meg az információt, hogy a hazai PC World rajongóknak nem kell még elsiratniuk kedvenc lapjukat, ugyanis a hazai nyomtatott kiadvány továbbra is pontosan és időben megjelenik majd. Tehát a pontosított információnk, hogy az amerikai nyomtatott verzió szűnik meg, a magyar megy tovább.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!