Podcasttel jelentkezik a Bátor Tábor

Podcasttel jelentkezik a Bátor Tábor
A karantén mint börtön vagy terápia? Képesek vagyunk átlépni a saját határainkat? A boldog gyerekkor egyenes út a kiegyensúlyozott felnőttkorhoz? A kéthetente jelentkező beszélgetéssorozatban az alapítvány a mentális egészségmegőrzés terén szerzett 20 éves tapasztalatán és ismert emberek, szakértők, érintettek történetein keresztül járja körül az örök kérdést: hogyan legyünk jól?

A huszadik születésnapját ünneplő Bátor Tábor Alapítvány már több mint 10 000 súlyosan beteg gyereknek és családjának bizonyította be: bármilyen zordak is a fejünk felett tornyosuló viharfelhők, a felhők felett mindig süt a nap! Április 20-án debütáló podcastjük a megszámlálhatatlan gyógyító élmény és az emberfeletti kihívásokat legyőző családok példájából merítve nyújt segítséget a mindennapi nehézségekhez, gondolkodik velünk belső békéről, bátorságról, lelki egészségről.

Bezártság. Mit jelent a koronavírus idején négy fal közé szorult embernek, a börtönbüntetését töltő elítéltnek, vagy egy üvegdobozba zárt, súlyosan beteg gyereknek? A Felhők felett első adásában a műsorvezetők, Tüske Ferenc, a Radiocafe rádiósa és a Bátor Táboros Vargyas-Tóth Julianna Dr. Solt Ágnes kriminológussal, az Országos Kriminológiai Intézet tudományos főmunkatársával és Hegedűs Péterrel, egy gyerekkori daganatos betegségen átesett táborozóval vitatják meg a különböző élethelyzetekből fakadó izoláció hasonlóságait, tanulságait.

Kikre számíthat, aki belép egy büntetés-végrehajtási intézet ajtaján? Mi pótolhatja a szeretteinktől távol töltött éveket? Hogyan lehet motiválni az életfogytig tartó elzártságra ítélteket?  Milyen praktikákkal tartja magában a lelket egy csontvelő-átültetésen átesett gyerek a 80 napig tartó sterilbox időszak alatt? Hogy lehet kitartani és küzdeni, amikor nem látjuk az alagút végét?  Fájdalmas kényszer vagy egyben gyógyulási folyamat is az élettereinket beszűkítő járvány?

A podcast további epizódjaiban is olyan, mindannyiunkat érintő témákkal találkozhatunk, mint a belső erőnk megőrzése a nehéz helyzetekben, vagy a külső és belső akadályok legyőzése.  Mindazzal, amit a Bátor Tábor csapata súlyosan beteg gyerekektől tanulhatott, és amivel az ő gyógyulásukat is segíti ingyenes tábori, kórházi, vagy online programjain.

A Bátor Tábor lelki egészségről szóló podcastjának elindítása a Bátor Tábor és az az Egis Gyógyszergyár Zrt. csapatainak közös gondolkodásaként valósult meg, az Egis támogatásában.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!