Pataki Ádám diktálta a tempót a Mestercukrászban!

Pataki Ádám diktálta a tempót a Mestercukrászban!
A szerdai csajos buli után a csütörtöki adásban vendégséffel süthettek szimultán a játékosok.

Az első feladatban Jelly kapta a hátráltatást, ezért 5 percig ki kellett állnia a munkából a diktálás közben, de igyekezett minél jobban utolérni magát, és bár Pataki Ádám mestercukrász nem diktált ilyet, a meringue-jét be is színezte tálalás előtt. Annyira lemaradt a munkával, hogy végül az aszalt sárgabarackot és a lekvárt elfelejtette kitálalni, és a zsebsárkányozásra sem maradt ideje.

Geri egyre jobban lemaradt a diktálás közben, mert a tésztáját újra kellett gyúrnia, majd a túrókrém nélkül sütötte ki, úgyhogy 45 perccel a vége előtt elölről kellett kezdenie az egészet. Az utolsó másodpercekben tudta csak kitálalni a meringue-et és a dekorációt a tetejére, ezért nagyon pánikolt, és a lekvárt is lefelejtette, de egy pillanatra sem adta fel.

Kata nagyon félt attól, hogy tudja-e majd tartani a tempót a séffel, de végig nagyon jó ütemben haladt, és pár apró hibát kivéve minden elemével időben elkészült.

Győző kicsit le volt maradva a sütés során, ráadásul díszítés közben vette észre, hogy a meringue-je egy kicsit folyósabb maradt, de már nem tudott újat készíteni. Mivel elégedetlen volt a tálalással, próbált egy második verziót is készíteni, hogy a szebbiket vihesse ki a zsűri elé.

Gábor előnye az volt, hogy a barackzselét készen megkapta a vendégséftől. Nagyon jól tartotta a tempót a diktálással, így nem is maradt le szinte semmivel, és sikerült mindent ki is tálalnia.

Szabi nagyon jól haladt a séffel egész sütés alatt, de mikor zsebsárkánnyal karamellizálni kellett a meringue-et, véletlenül leégette, úgyhogy újra kellett dekorálnia, ráadásul a baracklekvárja is lemaradt a tányérról.

Roland mindig szívecskével kedveskedik Claudiának, de ezúttal próbálta tökéletesen követni Pataki Ádám diktálását. A linzertésztáját nem jól szúrta ki, de próbálta gyorsan korrigálni a hibáját, hogy ne maradjon le.

Pataki Ádám cukrászmester távozása után a zsűritagoknak a vendég véleményét is figyelembe véve kellett dönteniük arról, hogy ki teljesítette legjobban a feladatot és ki az, aki veszélyzónába kerül.

A második feladatban ismét Barbara kapta Rebitől a hátráltatást, azaz tőle vette el az elsőre sikeresen elkészített karamell dómot. Ezt aztán Barbi hiába próbálta újracsinálni, háromszor is összetörte egymás után. Annyi időt elveszített vele, hogy végül nem tudta rendesen befejezni a tálalását. Kávékrémmel és karamell mousse-szal töltött piskótát tett a tányérjára, izomalt rózsával, karamellbe mártott mogyoróval, és félig olvadt temperált csokival tekerte körbe, amiről a fóliát sem tudta levenni.

Rebi előnye az volt, hogy elvehetett sütés közben egy törékeny díszt valakitől, és ha akarta, fel is használhatta. Végül úgy döntött, inkább csinál magának egy karamell dómot és nem Barbaráét teszi rá a desszertjére, hogy bizonyítson a zsűrinek. Újragondolt opera szeletet készített húzott izomalt dísszel, karamell dómmal, temperált csokival és karamell szósszal.

Roxinak meggyűlt a baja a karamell dóm elkészítésével, mert csak harmadjára sikerült összehoznia, de nem adta fel, mert nagyon szeretett volna villantani a zsűrinek. Temperált csokiból készített virágcserepet, amit dulce leche-és, azaz dél-amerikai karamellkrémes mousse-szal és karamellizált banánnal töltött meg, a tetejére pedig kakaóföld-morzsát tálalt, izomaltspirállal és ehető virágokkal.

Zsombi nagyon szeretett volna bizonyítani, de gondja akadt a csokitemperálással, és a karamellhálója sem sikerült elsőre. Csokis brownie-t készített karamellás valamint kávés szósszal, temperált csokival, karamell hálóval és egy kis izomalt kupolával, amibe virágot pakolt egy kevés csokis krémmel.

A kóstolást követően az első feladatot leggyengébben teljesítő Győző mellé Barbi került veszélyzónába és a zsűri úgy döntött, hogy kettőjük közül Győző az, akinek el kell hagynia a Mestercukrász konyháját.

Ezek voltak Pataki Ádám és Liptai Claudia legviccesebb civakodásai a Mestercukrászban:

A Mestercukrász műsorvezetője segédkezett férjének a szimultán sütés közben, ami számos szórakoztató pillanatot tartogatott, betekintést engedve kettejük kapcsolatába.

Váratlan fordulat: Pataki Ádám eltűnt karikagyűrűje az egyik versenyzőnél van? Liptai Claudia gyanút fogott, hogy Katánál maradt férje gyűrűje, ezért nyomozásba kezdett a kóstoláson.

Gerinek az utolsó fél órában kellett újrakezdenie a desszertjét A versenyző nem figyelt eléggé Pataki Ádám utasításaira a szimultán sütés során, és olyan hibát vétett, amit már nem lehetett orvosolni. A srác ezért Balázs séf tanácsára kénytelen volt elölről kezdeni az újragondolt Rákóczi túróst.

Rebi ellopta Barbi dekorelemét, aki teljesen összeomlott: Arra hajt, hogy kiejtsen Tovább folytatódott a cicaharc a két lány között, ám Rebi húzása most igazán betalált Barbaránál, aki a hátráltatás után, hiába próbálkozott, minden eleme összetört. A versenyző a végére teljesen kikészült és reményvesztett zokogásba kezdett.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: mestercukrász