Párkeresés a koronavírus idején

Párkeresés a koronavírus idején
A társkeresés önmagában egy izgalmas és igencsak nehéz dolog, de aki 2020-ra tervezte megtalálni a nagy Ő-t az még több kihívással találta szemben magát.

Mégis hogy lehet ismerkedni a szoba négy fala közül? Az Ynsight Research kutatócsapata éppen erre volt kíváncsi, így – most, hogy már a nyitásnak köszönhetően majdnem a régi módon lehet randizgatni és a tavaszi randi időszak is megérkezett – netnográfia módszertanával megvizsgáltuk, ki hogyan próbálta meglelni az igaz szerelmet az elmúlt egy év nehézségei mellett.

Kutatásukban az online térben megjelent publikus közösségi média beszélgetéseket nézték és a vizsgált több mint egy éves időszak alatt (2020.01.01.– 2021.04.30.) közel 9 ezer alkalommal osztottak meg gondolatokat a randizásról, és további több mint negyedmilliószor reagáltak ezekre. Amikor 2020 márciusában aktívabb diskurzus alakult ki, amelyben a rövid korlátozások szerelmi életünkre gyakorolt hatásait vitatták, még szinte senki nem láthatta, hogy több mint egy évig be leszünk zárva az otthonunkba. A lock-down alatt folyamatosan jelen volt a téma, sokakat foglalkoztatott a hogyan tovább, de a többség inkább a járvány körüli hírekkel volt elfoglalva. A trendben látható nagy emelkedést a lazítások bejelentése, a várva várt személyes találkozók lehetősége gerjesztette.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!