Panasonic: web és mobilappok futnak a TV-n

Panasonic: web és mobilappok futnak a TV-n
A Panasonic annyira hisz a televízió és mobil házasságában, hogy Firefox böngészőt és operációs rendszert is futtatnak az új okos-televízióikon.

A Panasonic 2008 óta épít internet-kapcsolattal rendelkező "okostévéket". Ma már ez azonban nem definíciója az okostévének. A Venture Beatnek nyilatkozó Panasonic alelnök, Merwan Mereby a CES alkalmából bemutatta, miként lesz a piacvezető televízió gyártónak 2014-ben mindenki igényeit kielégítő okostévéi.

Ma egy digitális műsorújság, rögzítőtechnológia vagy internetkapcsolat nélkül gyakorlatilag nem érdemes piacra dobni egy modern készüléket. A felbontás növekedés, a full HD felől az UHD felé mozdul. A tárolási technológiák a helyi adattárolók helyett a felhő alapú megoldások felé haladnak.

A Panasonic elsőként integrálta a Firefox böngészőjét, illetve a mostmár mobilokban is alkalmazott operációs rendszerét. A CES-en bemutatt tévék már webes és mobilos applikációkat is képesek futtatni, ezzel versenyre kelhetnek az androidos megoldásokkal.

A hosszú cikkben persze szó esik a TV-k és a játékgépek közeledéséről, a Netflix által erősen támogatott 4K felbontásról, a HTML5 kompatibilitásról, amelyek elvezethetnek odáig, hogy a tabletek vagy monitorok méretét megsokszorozó tévéképernyőkön is elérhetővé válnak a mobil eszközeinken megszokott programok.

A Panasonic fejlesztői hisznek benne, hogy az okostelevíziók otthonunkba viszik majd a technológia fejlesztések legjavát és kompatibilisek lesznek a hordozható eszküzeinkkel, leváltva a desktop gépeinket. További részletek a Venture Beat cikkében olvashatók.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!