Omlós tésztával tesztelték a Mestercukrász játékosait

Omlós tésztával tesztelték a Mestercukrász játékosait
A Mestercukrász harmadik napján újabb nyolc versenyzőt ismerhettek meg az édesszájú Konyhafőnök nézői.

Jelena, becenevén Jelly Szerbiában született, és a sport miatt költözött Magyarországra tíz éve, ugyanis válogatott jégkorongozó. Bemutatkozó desszertjében is a jégvilágot szerette volna megjeleníteni: Trüffeltortájának külsején a havat fehér bársonyfújással imitálta, a jeget kék izomalt dekorral ábrázolta. Utóbbival nem volt elégedett, ugyanis a nagy sietségben eltörte azt.

Barbara Erdélyből érkezett, nagy rajongója a séfeknek, és minden álma, hogy tanulhasson tőlük. Meglepetés dobozt formázott a bemutatkozó tortájából, amihez mákos és kakaós piskótát sütött, és megtöltötte párizsi krémmel, valamint meggyvelőből készített zseléréteggel.

Az Ausztriában szakácsként dolgozó Peti újragondolt Eszterházy tortát készített diós mousse alapra, bársonyfújással borítva, belül diós piskótával, díszítésként pedig csokit temperált, és diós meringue-et is sütött rá.

Rebi, aki cukrászként dolgozik, és azért jött, hogy megnyerje a versenyt, nagyon sok elemmel készült, hogy villantson a zsűrinek. Vegyes ízvilágú fehércsokis mousse tortát készített maracuja-zselével, málnazselével, kókuszos és epres mascarponekrémmel, amit temperált csokidíszekkel, étcsoki drazséval, és izomalt formákkal dekorált.

Geri kereskedelmi műszakvezetőként dolgozik, de a mindene a sütés. A másik nagy szerelme a kávé, úgyhogy egy kávés különlegességgel készült a zsűrinek. Pechjére pont a kávés elemmel gyűlt meg a baja: a sokkolóban töltött idő után túlságosan darabosra fagyott.

Dávid két évet élt Braziliában, ahol annyira megszerette a brazil édességeket, hogy a bemutatkozó desszertjét is erre az ízvilágra hangolta. Egy brigadérót, - ami egy brazil csokis bonbon csoki szórattal burkolva - gondolt újra torta formájában.

Barbi nagyon megcsúszott a munkával, hiszen újra kellett kezdenie a piskótáját és a muffinjait is. Egy színes, pezsgőkrémes tortát készített, hogy a saját fejét imitálja vele, amit fondanttal burkolt, a két oldalán a kontyait szimbolizáló muffinokkal.

Szilvia - becenevén Csibi - sminkesként dolgozik, de gyermekkora óta rajong a sütésért is. Nagyot akart villantani a párizsi krémmel és konyakmeggyes zselével készített vörösbársony tortájával, de mivel faragás helyett gyurmázva pótolgatta, ez nem nyerte el a séfek tetszését – és a forduló végén őt küldték haza a Mestercukrász konyhájából.

A bemutatkozó kört Peti teljesítette a legjobban, így a második feladatban előnyként megkapta Joci séfet segíteni tíz percre. Ettől annyira megilletődött, hogy végül nem tudta hatékonyan kihasználni a séf segítségét, inkább csak a keze alá dolgozott, amíg Joci megcsinálta neki a mangós curdot.

Peti mentás mascarponekrémmel rétegzett tart-ot készített, mangós curddel, friss gyümölcsökkel, linzerkorongokkal és temperált csokikoronggal.

Geri kapta Petitől a nehezítést, azaz 10 percig állnia kellett a pultjában, amíg a többiek dolgoztak. Az időveszteség miatt végig lemaradásban volt, túlgyúrta a kakukkfüves linzertésztáját is, ráadásul az első karikát odaégette, a harmadikat pedig darabokra törte, ami miatt nagyon feszült lett a végére.

Jellynek háromféle tarte-ot kellett sütnie, készített: egy fehércsokis-diósat, amit aranyozott áfonyával díszített, egy liofilizalt málnás-ribizliset maracujakrémmel és egy csokis-narancsosat gyümölcsökkel a tetején.

Barbarának aprósütiket kellett készítenie, úgyhogy sütött négy kakaós islert, négy sós karamellásat és négy mangós-eperpürés islert.

Rebi feladata a tarte volt, ő három különböző formájút vitt a zsűri elé: egy tonkababos-tejcsokis ganázzsal töltöttet, egy maracujásat és egy banános-karamellás verziót.

Barbi sütés közben elrontotta a linzertésztáját, ami túl lágy lett, ezért újra kellett kezdenie, és meg is csúszott időben. Az új tésztáját is elrontotta formázás közben, amit a séf megint csak visszadobott, de harmadjára sem adta fel, és mindent beleadott, hogy elkészítse mind a 12 aprósütit.

Dávid csak kétszintes krémtarte-ot készített, pedig legalább háromszinteset vártak el a séfek a verenyzőktől, ráadásul a citromkrémje sem sikerült, így egy kivajasodott mascarponekrémmel töltötte meg a lapokat, és a séf által kért kandírozott citromot sem volt ideje megcsinálni. A teljesítményt a zsűri sem értékelte, így számára is véget ért a nap végén a verseny.

Adásrészletek: A Mestercukrász versenyzője bevallotta, melyik séf dobogtatja meg a szívét Claudia körbejárt a cukrászjelöltek között és puhatolózni kezdett, vajon kinek melyik séf áll közelebb a szívéhez. Barbara gondolkodás nélkül rávágta a választ, a zsűripultban Joci és Balázs pedig füleltek, kinek a neve hangzik el a versenyző szájából.

"Ez a fehér kis ficegő mi benne?” – Joci séf furcsa meglepetést talált a tortában Gergő már a sütés alatt elárulta Claudiának, hogy meglepetéssel készül a zsűrinek, amit Joci ki is szúrt a kóstoláson. A reakciója azonban nem az volt, amire a versenyző számított.

"Egy kanál lisztben meg tudtam volna fojtani” – Gergő bosszút állt ellenfelén Peti Gergőnek adta a hátráltatást, de néhány perccel később úgy tűnt, megbánta döntését. A sütés elején ugyanis olyan problémával szembesült, amiben Gergő segítségére lett volna szüksége, de versenytársa nem volt hajlandó szívességet tenni neki.

Gergő durván visszavágott Petinek és Joci séfnek Miután Gergő megkapta a tíz perces kényszerpihenőjét, tétlenkedés helyett inkább átsétált a szomszédos pulthoz, hogy bosszút álljon versenytársán és vele együtt picit a séfen is.

Promók: Enzsöl Balázs beszól az Éjjel-Nappal Budapest sztárjának Balázs séf nyitott szemmel jár a versenyzők pultjai körül, ezért azonnal észreveszi Kriszti bakiját és nem bírja ki szó nélkül. A Mestercukrász csütörtökön 20:00-kor folytatódik az RTL Klubon!

Barbara sírva omlott össze Balázs séf kezei között A mindig vidám versenyző ezúttal megtörik, a séf viszont nem hagyja annyiban a dolgot, és megpróbálja összeszedni a darabokra hullott lányt. A Mestercukrász következő adása csütörtökön 20:00-kor jön az RTL Klubon!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: mestercukrász