Októbertől megújul a 25 éves RTL

Októbertől megújul a 25 éves RTL
Idén ünnepli 25. születésnapját az RTL és ez alkalomból teljesen megújul: új arculattal egyszerűsíti és harmonizálja márkaarchitektúráját az RTL brand alatt, és új nevet kapnak bizonyos RTL-es csatornák és a digitális felületek is.

A változás érinti az RTL Klub anyacsatornát is: 25 év után új nevet kap az RTL Klub, és RTL néven lesz majd elérhető. Az RTL Magyarország az anyavállalat RTL Group új arculatát vezeti be, csatlakozva az egységes, vállalatcsoport-szintű vizuális világhoz. A név-és arculatváltás szeptember közepétől év végéig több lépcsőben, fokozatosan zajlik majd és érinti az RTL kereskedőházát, az R-Time-ot is. Az új arculat alaptulajdonsága, hogy az RTL változatos tartalmait helyezi a középpontba. Éppen ezért a megújulás bejelentésével egy időben ismertette az RTL új, nagyszabású őszi műsorait is: indul a Való Világ 11. évada, újraindul a Celeb vagyok, ments ki innen!, kezdődik A Konyhafőnök VIP újabb szériája. Az RTL a 25 éves születésnapot két nosztalgiaműsorral ünnepli majd a képernyőkön.

Egységes, európai arculatot kap az RTL

25 évvel ezelőtt, 1997 októberében indult el a kereskedelmi televíziózás Magyarországon, így az RTL Klub is. A negyedszázados évforduló és születésnap alkalmából idén a magyar RTL csatlakozik az anyavállalat RTL Group egységes európai arculatához és ősztől teljesen megújul majd az RTL Magyarország vállalati arculata, valamint televíziós és digitális brandjeinek egy része. Az új arculatot vállalatcsoporton belül a német RTL után másodikként adaptálja az RTL Magyarország. Az arculat legfőbb karakterjegye a sokféleség és a változatosság. Színes, minden helyzetben változó logója lesz a vállalatnak és a csatornáknak, termékeknek, ahol mindig az adott tartalomhoz adaptálódik majd a logó színezése.

"Büszkén mondhatom, hogy 25 év alatt egycsatornás televízióból mára platformfüggetlen médiavállalattá váltunk, ahol működésünknek 3 fontos pillére van: a tartalom, az adat és a technológia. Az új, egységes RTL brand minden platformon és csatornán továbbra is egyet jelent majd a hiteles tájékoztatással, a szórakoztatással, és értékalapú történetekkel” – mondta Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a brandváltás kapcsán.

Az arculatváltással a márkaarchitektúránkat is harmonizálja és egyszerűsíti az RTL, és mind a vállalati, mind a digitális brandjei, mind pedig a csatornái egy részét az RTL új, adaptív színvilágú logója jelöli majd.

Megváltozik az RTL Klub neve is

Ennek jegyében 25 év után, október végén a médiavállalat elbúcsúzik a jól megszokott RTL Klub elnevezéstől, és a csatorna RTL néven lesz majd elérhető. Az anyacsatornához hasonlóan szinte minden adó arculatot vált majd és lesz, amelyiknek megváltozik a neve is. A névváltások október közepétől év végéig, több lépcsőben történnek. A változások csak az elnevezéseket és az arculati elemeket érintik, a csatornák, illetve és a VOD platform tartalmi zsánerei és egyéb, nem arculati jellemzői változatlanok maradnak.

Nevet vált az R-Time is

Az RTL Magyarország média-kereskedőháza az R-Time is megújult névvel és arculattal, RTL Saleshouse-ként folytatja tevékenységét 2022. október 3-tól, változatlan hirdetési portfólióval. A kereskedőház megjelenése teljes egészében igazodik a médiavállalat arculatához, ugyanazt a logót használja majd, mint az RTL Magyarország.

“A kereskedelmi márkánk megújításával szeretnénk még jobban hangsúlyozni, hogy az RTL-család tagjai vagyunk. Új arculattal és névvel, de változatlan portfólióval segítünk partnereinknek üzleti céljaik elérésében.” - nyilatkozta Dudás Gergely, az RTL kereskedelmi igazgatója.

Őszi műsorkínálat

A megújulás azonban nemcsak a csatornák arculatát érinti, hanem az őszi műsorkínálatot is, ami ahogyan az előző években, ismét friss és izgalmas újdonságokat a tartogat a nézők számára. A 25 éves évforduló kapcsán az RTL két egészestét visszaemlékező show-val idézi majd fel az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb pillanatait. A kétrészes műsor október 23-án és október 30-án lesz látható.

Augusztus 29-től ismét Házasodna a gazda

Az RTL Klub nagysikerű társkereső realityjének 5. évada augusztus 29. óta minden hétköznap este látható a csatornán, 2022-ben négy gazda – Vera, Alfonz, Péter és Zsolt – párkeresését követhetik nyomon a nézők. A műsorvezető Nádai Anikó idén is igyekszik hasznos tanácsokkal és útmutatással ellátni a gazdasszonyt és gazdákat a párkeresés útvesztőjében.

Új mentorral és új szabályokkal érkezik az X-Faktor

Magyarország legkedveltebb tehetségkutatója 2022-ben Gáspár Laci, ByeAlex és Puskás Peti mellett új női mentorral, a nemzetközileg elismert és ismert énekesnővel, a Kárpátaljáról érkezett Herceg Erikával tér vissza a képernyőre. A műsorvezető idén is Miller Dávid lesz.

Az X-Faktor 2022-es évadában egy új, saját fejlesztésű szabály lép életbe: bármelyik énekes vagy zenekar kerülhet bármelyik ítészhez, a mentorok pedig maguk döntik el, hogy kivel szeretnének együtt dolgozni.

Az X-Faktor adásait az X-Stage kíséri majd Odett-tel és Lalival, akik a színfalak mögött faggatják a versenyzőket és a mentorokat, emellett pedig az adásokat követően számos extra tartalommal jelentkeznek az RTL Most-on.

Istenes Bence visszatér az RTL Klub képernyőjére

Magyarországon először az RTL Klub mutatja be a világ legjátékosabb show-műsorát, a Tehetség első látásra című műsort, amely már számos országban nagy sikerrel fut. A szeptember 4-től minden vasárnap 19 órától látható szuperprodukció műfaja game show, amely ötvözi a show-műsorok látványvilágát a játékosság izgalmával. A műsorban két páros: egy civil és a híresség próbálja kitalálni, hogy az adott civil ruhás fellépő vajon miben tehetséges (például kutyaidomár, énekes, tűznyelő), mindezt ráadásul adásonként 10 millió forintért találhatják ki.

Szeptember 19-én indul a Nyerő Páros!

Vadonatúj évaddal indul az RTL Klub legviccesebb sztárpárshow-ja, a Nyerő Páros. Szeptember 19-től hétköznap esténként a jól megszokott humor mellett izgalom, dráma, feszültség és elképesztő feladatok várják a nézőket. Újabb nyolc híresség - Megyeri Csilla és Molnár Zsolt, Törőcsik Dániel és Bíró Bea, Muri Enikő és Tóth Szabolcs, Tóth-Hódi Pamela és Tóth Bence, Madár Veronika és Landor Richárd, Détár Enikő és Kiss Péter, Zdroba Patrik és Bádoki Bettina, valamint Lotfi Begi és Lotfi-Schadi Réka – bizonyíthatja, mekkora párjával az összhang, és ki az, akinek a szerelme mindent túlél és méltó a Nyerő Páros trófeára. A műsorvezető Sebestyén Balázs és mindenre elszánt segédje, Kabát Peti jól összeszokott párosa ezúttal sem kíméli majd a hírességeket.

Dél-Amerikából menthetik majd ki a celebeket a nézők

Új évaddal tér vissza a nagysikerű reality! A Celeb vagyok, ments ki innen! ismét Sebestyén Balázzsal és Vadon Janival kerül a képernyőre. A helyszín ezúttal a kolumbiai dzsungel, ahol a celebeknek meg kell majd küzdeniük a dzsungelben az éhséggel, a civilizáció vívmányainak hiányával, a celebet próbáló játékokkal, no, meg olyan veszélyekkel, mint Balázs és Jani. Hamarosan azt is eláruljuk, hogy kik lesznek azok a celebek, akiket kimenthetnek a nézők!

Jön A Konyhafőnök VIP 7. szériája

Még az idén indul a Konyhafőnök VIP 7. évada Fördős Zével és a két Michelin-csillagos séffel: Rácz Jenővel és Sárközi Ákossal. Idén ősszel olyan hírességek készülnek bizonyítani, hogy a konyhapultokban is helytállnak, mint Járai Máté színész, Tokár Tamás, a Fókusz műsorvezetője, Fésűs Nelly színésznő és az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó Nagy Viktor. A gasztro-versenyben most is elképesztő meglepetésekre és nem várt fordulatokra, valamint számos sztárvendégre készülhetnek a nézők, akik nem feltétlenül könnyítik majd meg a versenyzők életét.

Karácsonyi különkiadással érkezik A mi kis falunk

Idén először lesz A mi kis falunknak egy karácsonyi része, ami terveink szerint az ünnepi időszakban kerülhet képernyőre. Ez az epizód a pajkaszegiek karácsonyáról és az ünnep körüli nehézségeikről szól majd – természetesen rengeteg humorral és a pajkaszegiektől megszokott stílusban.

11. alkalommal várja lakóit az ország elsőszámú "luxusbörtöne” az RTLII-n!

Magyarország egyik legsikeresebb valóságshow-ja idén ősszel újra beköltözik az otthonokba! A Való Világ villájában a tét most is hatalmas, hiszen aki a leendő lakók közül a legjobbnak bizonyul, 36 millió forinttal lesz gazdagabb!

Folytatódik A Séf meg a többiek

Idén ősszel újra megnyílik a Monet étterem! Visszatér az alkoholista és sportfogadás-függő Győző séf, tovább bonyolódik Milán és Viki románca, a már megismert és megkedvelt karakterek mellé pedig új szereplők is érkeznek. A szitkom műfajához méltóan továbbra is helyzetkomikumok sokasága várja majd a saját gyártású sorozat régi új nézőit.

Ha vasárnap, akkor NőComment! Liptai Claudiával

Augusztus 28-tól minden vasárnap este új vendégekkel és megújult formában folytatódik a NőComment! az RTLII-n. A szórakoztató talkshow házigazdája Liptai Claudia, aki vendégeivel megbeszél, kibeszél, átbeszél mindent és mindenkit. A NőComment! új évadában a könnyed, szórakoztató témák mellett komolyabb kérdések is terítékre kerülnek majd. Szintén újítás, hogy a NőComment! csapatához minden alkalommal egy-egy civil vendég is csatlakozik majd. A talkshow állandó szereplője lesz Hadas Krisztina újságíró, Király Linda énekesnő, Farkasházi Réka színésznő, Cleo Mitilineou operaénekesnő, László Nicole pedig a műsor civil vonalát fogja erősíteni. Több adásban feltűnik majd Dobó Kata színésznő, Wossala Rozina séf, étteremtulajdonos, médiaszemélyiség, Parti Nóra színésznő, Antal Ilona üzletasszony és Bagi Renáta pszichológus, üzletasszony.

Búcsúznak a makkosszállásiak

Az ősz folyamán véget ér a közönségkedvenc Keresztanyu. Az RTL Klub saját gyártású napi sorozatának előző három, és a jelenleg is látható sorozatzáró évad óriási sikerrel futott és fut hétköznap esténként. Idén ősszel tehát kiderül: ki nevet a legvégén!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!