Nem egyszerű eset – jön az RTL vadonatúj bűnügyi vígjátéka

Nem egyszerű eset – jön az RTL vadonatúj bűnügyi vígjátéka
Bemutatkozik az RTL vadonatúj bűnügyi vígjátéka, A renitens. A sorozat első két epizódja február 23-tól először az RTL+ előfizetői számára válik elérhetővé, míg a tévénézők március 3-tól, 20:30-as kezdéssel láthatják a közel sem egyszerű eset ténykedését az RTL műsorán.

Somos Renáta, azaz Reni (Gáspár Kata), egy háromgyerekes egyedülálló anya, aki 160-as IQ-ja ellenére takarítónőként dolgozik. Egy véletlen folytán a rendőrség felismeri a benne rejlő lehetőségeket, így az életvédelmi osztály vezetője, Cseke Anikó őrnagy (Balsai Móni) tanácsadói állást ajánl neki, amit Reni csak úgy fogad el, ha cserébe ők is segítenek neki megfejteni élete legnagyobb rejtélyét. A kissé kényszeres, szabálykövető Dobler százados (Makranczi Zalán) nehezen tud mit kezdeni a mellé beosztott anarchista Renátával, ami hol komikus, hol drámai jeleneteket szül. A sorozat különálló epizódjaiban ez a furcsa pár egy-egy bűnesetet old meg, miközben Renáta saját ügye — amiért csatlakozott a rendőrséghez — furcsa fordulatot vesz.

A nyomozásban két fiatal, idealista nyomozó, Czirják Imre (Lengyel Benjámin) és Mikes Boglárka (Jeney Luca) van a segítségükre, míg Renit a gyerekek körüli teendőkben a szomszédja, Sanyi bá’ (Mikó István), és két kisebbik gyermekének apja, Roland (Mészáros Béla) segíti.

A francia formátum alapján készült magyar változatot a Paprika Studios fejlesztette és gyártotta, a sorozat showrunnere Móré Annamária.

 

A renitens első két epizódja február 23-tól lesz elérhető az RTL+ előfizetői számára, majd folytatás minden pénteken. Az RTL nézőinek március 3-tól minden vasárnap este tévépremierrel mutatkozik be a sorozat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!