Nagy változás jön az Instagramra

Nagy változás jön az Instagramra
Az utóbbi években számos kritika érte az Instagramot amiatt, hogy sűrűn változik az alkalmazáson belüli navigáció. Ez azonban hamarosan megváltozik, ugyanis a közösségi oldal bejelentette, hogy hosszú idő után visszaállítja az app alsó menüsorjába a poszt készítésére szolgáló Compose gombot, a vásárlási eszközt pedig eltávolítja onnan.

Az alkalmazásban található alsó menüsorban tehát változatlan marad a főoldal és a keresés fül helye. Jobbra tovább haladva azonban már nem a Reels-videók és a Shop szerepel majd a Profil előtt. Középen tehát ismét a posztok készítésére alkalmas Compose, attól jobbra pedig a Reels-videók fül kap majd helyet.

A változtatásra azután kerül sor, hogy a tavalyi év során számos híresség, többek között a Kardashian-család tagjai arra kérték az üzemeltetőket, hogy állítsák vissza az app valódi formáját, és hagyjanak fel a tiktokizációval. A tiltakozás következtében egyébként már tavaly korlátozták az egyik nagy fejlesztés, az ajánlott posztok megjelenését a főoldalon.

Ami a vásárlás opció eltüntetését illeti, az Instagram szerint ez még nem a funkció vége. A hírek szerint a Vásárlás funkció a Beállítások között kaphat majd helyet. A változtatások várhatóan februárban jelennek majd meg a felhasználóknál.

(24.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Instagram