Nagy egyesülés: összeolvadt a Discovery és a WarnerMedia

Nagy egyesülés: összeolvadt a Discovery és a WarnerMedia
A Discovery és az AT&T bejelentette, hogy lezárult az egyesülési tranzakció, melynek során létrejött a Warner Bros. Discovery, Inc. globális média- és szórakoztatóipari vállalat.

Április 11-én, hétfőn kezdi meg működését a Discovery és a WarnerMedia vállalatok egyesüléséből létrejövő Warner Bros. Discovery. A fúzió sikeres lezárást magyar idő szerint szombat hajnalban jelentették be.

A Media1 úgy tudja, az egyesülés célja, hogy közösen még erőteljesebb szereplőként vehessenek részt a médiapiaci versenyben.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a legnagyobb médiamárkák egy kézbe kerültek. A WBD holnaptól magába foglalja a Discovery és a WarnerMedia összes prémium szórakoztató, sport, hír és dokumentum jellegű tartalmait és részlegeit. A jövőben a vállalathoz tartozik többek között a Discovery Channel, a Discovery+, a Warner Bros. Entertainment, a CNN, a CNN+, a DC, az Eurosport, az HBO, az HBO Max, a HGTV, a Food Network, az Investigation Discovery, a TLC, a TNT, a TBS, a trueTV, a Travel Channel, a MotorTrend, az Animal Planet, a Science Channel, a New Line Mozi, a Cartoon Network, az Adult Swim és a Turner Classic Movies.

(Forrás: Media1.hu)

 

 

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!