Musk leállította a Twitter felvásárlásáról szóló tárgyalásokat

Musk leállította a Twitter felvásárlásáról szóló tárgyalásokat
Elon Musk csapata leállította a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlásáról a tárgyalásokat. Úgy tűnik, a milliárdos végül kifarol az üzletből.

Könnyen lehet, hogy Elon Musk kihátrál abból, hogy felvásárolja a Twittert, mivel a milliárdos leállította az erről szóló tárgyalásokat. Erről a The Washington Post számolt be, három névtelen forrásra hivatkozva – írja a 24.hu.

A SpaceX és a Tesla vezetője nem egyedül tervezte finanszírozni a Twitter felvásárlását. Musk és társai azonban úgy vélik, nem ellenőrizhetők a platformon lévő spamekkel és botokkal kapcsolatos adatok.

Érdekes egybeesés, hogy a jelentés alig néhány órával azután érkezett, hogy a Twitter konferenciahívást tartott a médiaszereplőkkel, hogy elmagyarázza, hogy a spam-fiókok adatai és a botok blokkolására szolgáló technológiája teljesen rendben van. A The Verge szerint a Twitter nemrégiben még hozzáférést is adott Musk csapatának egy komolyabb adathalmazhoz, hogy alátámasszák állításaikat, miszerint a hamis profilok a napi aktív felhasználóinak kevesebb mint 5 százalékát teszik ki.

Musk ugyanis már az üzlet áprilisi bejelentése óta próbálja megkaparintani a valós adatokat, végül egy tweet és egy ügyvédi felszólítás vezetett odáig, hogy a milliárdos és csapata átnézhesse az adatokat. A felszólításban az ügyvédek azt állították, a Twitter egyértelműen megsértette a felvásárlási megállapodást azzal, hogy nem volt hajlandó hozzáférést adni Musknak az adatokhoz.

Amennyiben tényleg úgy dönt a Tesla és a SpaceX vezetője, hogy kihátrál az akvizícióból, akkor a megállapodásuk alapján Musk 1 milliárd dollárt köteles fizetni a Twitternek.

Fotó: Youtube/TED

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!