Minierdőt telepítettek Budapesten

Minierdőt telepítettek Budapesten
November 29-én a XII. kerületben immár a harmadik Miyawaki erdőt adták át a GreenGo két éve indított Gurulj a fákért! Támogatói Programjának keretében. Budapest első és kizárólag elektromos flottát üzemeltető közösségi autómegosztója ezzel már több ezer fát ültetett a fővárosban köszönhetően a felhasználói közösségének.

A japán botanikus, Akira Miyawaki módszerét követve álmodta meg a GreenGo a 2021-ben indított, a felhasználói aktív közreműködésére épülő erdősítési projektjét. Ennek célja, hogy nagyvárosi környezetben, alig pár tíz négyzetméteren, az átlagosnál rövidebb idő alatt hozzanak létre olyan zöld területeket, amelyek pár év alatt valódi erdővé válva teszik élhetőbbé a környezetüket, jobb, tisztább levegőt biztosítva az ott élőknek. A kezdeményezés keretében folyamatosan olyan helyszíneket keresnek Budapesten, ahol ökológiailag hasznos társulásokkal javíthatóak a természetes viszonyok.

Ezúttal összefogva a Főkerttel és a Hegyvidéki Önkormányzattal 180 darab fával a XII. kerületben egy 45 m2-es területen hoztak létre új Miyawaki erdőligetet. Ezt megelőzően Ferencvárosban a Lenhossék utcában és a II. kerületben az Erdélyi János téren valósult meg ezeknek az erdőknek a telepítése.

Az erdősítés természetesen folytatódik tovább a jövőben is a 10 millió Fa csapatával együttműködésben. A vállalat arra biztatja a felhasználóit, hogy csatlakozzanak a programhoz. Guruljanak minél többet a fákért, egy zöldebb és fenntarthatóbb jövőért. Minden vezetéssel töltött perc után mindössze 1 forinttal fizetnek többet, amihez a vállalat is hozzáteszi a maga részét. Minden szakasz összesítésekor a résztvevők által közösen megtett kilométerek után a GreenGo is bedob 1-1 forintot, így hizlalva tovább a perselyt, amelyből újabb facsemetéket vásárolnak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!