Melyiket szoktad használni? Ezek voltak 2021 legtöbbet használt hangulatjelei

Melyiket szoktad használni? Ezek voltak 2021 legtöbbet használt hangulatjelei
Az Unicode Consortium 2019 után ismét összegezte, mely hangulatjeleket használtuk a legtöbbször.

Az év végéhez közeledve érkeznek azok az összesítések, amelyek megpróbálják leírni, milyen volt 2021. A jelszavakat látva kiberbiztonsági szempontból pocsék, és bár ezt az évet is a koronavírus-járvány határozta meg, úgy tűnik, hogy legalább az interneten jól éreztük magunkat - vette észre a hvg.hu.

Az Unicode Consortium nevű nonprofit szervezet összegezte, melyik hangulatjeleket használtuk a legtöbbször 2021-ben. A lista alapján az első tíz helyen csak egyetlen változás történt 2019-hez képest (2020-ban a szervezet nem közölt összegzést).

Ezek szerint a sírva röhögős (????) emoji továbbra is a legnépszerűbb a felhasználók körében – az összes használt hangulatjel öt százalékát ez tette ki. A második helyen ezúttal is a ❤️ végzett, míg a harmadik helyre egy másik nevetős emoji került: ????. A teljes 2021-es lista az alábbiak szerint alakult:

1. ????

2. ❤️

3. ????

4. ????

5. ????

6. ????

7. ????

8. ????

9. ????

10. ????

Ehhez képest 2019-ben az alábbiak szerint alakult a sorrend: ???? ❤️ ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? ????.

Az Unicode Consortium jelentése szerint további érdekesség, hogy bár több mint 3600 hangulatjel létezik, a használt emojik 82 százalékát az első 100 teszi ki.

A legnépszerűbbek a mosolygós arcok, a kézjelek, a növények és az érzelmesek (mint például a piros szív). A legkevesebbet az országok zászlóit használjuk, pedig ebből a kategóriából van a legtöbb. Mindezt ráadásul annak ellenére hanyagoljuk, hogy az idei évben rendezték meg az olimpiát is.

A szervezet szerint a koronavírus-járvány miatt az egészséggel kapcsolatos emojik használata is folyamatosan nő.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: emoji