Mekkora a blogvilág?

Mekkora a blogvilág?
Igen alapos és látványos összefoglalót készített az Ignitespot a bloggerekről, hatásukról és az általuk felépített ökoszisztémáról egy infografikában.

Az hogy mekkora a blogvilág egészen jól körül határolható, a hatása viszont egyre kevésbé, mivel a személyes webes naplók mára bedolgozták magukat a közösségi médiába. Szinte lehetetlen áttekinteni azt, hogy a megosztások dzsungelében pontosan mennyi embert érnek el az írások. A lapok egzakt számaihozképest azonban úgy tűnik sikerült egy olyan megfoghatatlanul nagy elérést produkálni, hogy a média szakértők és tanácsadók egyértelműen a blog jellegű tartalmakat javasolják ügyfeleiknek a direkt médiaüzenetekkel, sajtóközleményekkel és PR cikkekel szemben.

A számok nagyon izgalmasak, hiszen az internethasználók mintegy 77 százaléka olvas blogokat, s csak a legnagyobb amerikai blogger oldalak látogatottságát tekintve is 46 millió felhasználó kíváncsi a személyes jellegű, vagy szakmai írásokra. Az elemzésből az is látszik, hogy a nők ezen a területen lényegesen aktívabbak, mint a férfiak.

Az adatok hasznos üzenetet mutatnak az üzleti szektornak is, hiszen, ha egy átlagos kisvállalkozás 123 %-al növelheti a forgalmát a blogjával és a felhasználók 81 százaléka blogokról gyűjt információt vásárlás előtt, akkor komoly hatással vannak az ilyen webnapolók a gazdaságra is.

Az infografika számai mellett megjelennek a hasznos tanácsok is, illetve megismerhetjük a világ legnagyobb bloggyűjtő oldalait is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!