Megzavarodott a Facebook, sokaknál idegesítően pittyeg - így kell kikapcsolni

Megzavarodott a Facebook, sokaknál idegesítően pittyeg - így kell kikapcsolni
Hétfőn is volt némi zavar a Facebook rendszerében, de kedd reggel óta többen tapasztalhatják, hogy hangjelzés kíséretében érkeznek meg a chatüzenetek. Más problémák is akadnak. Megoldásuk lehetséges, csak nem mindenkinél működik.

Csipog a Facebook. A legtöbb felhasználó így szembesült azzal, hogy valami nincs rendben a legnagyobb közösségi oldalon. Ugyanis a chatüzenetek érkezését jelző hang azoknál is megszólal, akiknél a beállítások között ez tiltva van. Legalábbis elvileg tiltva, ugyanis mi például meglepődve tapasztaltuk a beállításoknál, hogy a kapcsoló kedd reggelre magától aktívra váltott - írja a hvg.hu.

A jó hír, hogy a sokakat zavaró hangjelzés kikapcsolható. A képernyő jobb felső sarkában található, lefele mutató nyíllal hívható elő a menü, melyben a Beállítások és adatvédelem pontra kell kattintani, majd azon belül a Beállításokra. Ezután a bal oldalon lévő menüben kattintson az Értesítések pontra. (Ha ezt a hírt számítógépen olvassa, akkor – facebookos bejelentkezést követően – ide kattintva azonnal odajut.) Itt tekerjen le az oldal aljára, ahol talál majd egy Böngésző nevű részt. Ha itt aktív (kék színű) az „Üzenet érkezésekor hangjelzés”, akkor kapcsolja ki (szürkére). A beállítások mentése után kikapcsolja a rendszer a hanggal értesítő funkciót.

Rossz hír, hogy a gyakorlatban többen azt tapasztalják, hogy az értesítések még így, a funkció deaktiválása után is hangjelzéssel érkeznek meg. Ebben az esetben is van megoldás.

Akit nagyon zavar a probléma, annak a Facebook böngésző szintű némítását javasoljuk. A legnépszerűbb böngésző, a Chrome használata esetén ehhez kattintson ide, majd tekerjen le az oldal hangbeállításáig, és állítsa némításra (Mute) a kapcsolót. Fontos tudni, hogy így a Facebook semmilyen hangot nem fog tudni lejátszani a böngészőben, így például az oldalon elindított videók is némán futnak majd a kapcsoló visszaállításáig. Érdemes tehát pár óra múlva ellenőrizni, fennáll-e még a hiba, és ha időközben megszerelik az oldal üzemeltetői, akkor ezt a böngészőbeállítást visszakapcsolni. És persze egy ideiglenes megoldásként a számítógép némítása is megteszi.

Még rosszabbul járnak, akik a privát használat mellett Facebook-oldalakat is kezelnek. Ők azt tapasztalhatják, hogy nem működik a bejegyzések időzítése, az oldalra érkező üzenetekre pedig ha kell, ha nem, automata válaszokat küldözget a rendszer.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook