Megvannak a Mestercukrász döntősei!

Megvannak a Mestercukrász döntősei!
A Mestercukrász – az édesszájú Konyhafőnök 2. elődöntőjében Luca távozott, így eldőlt: Nina, Verus és Kornél csatlakozik Zsizsihez, Ádámhoz és Rolandhoz a döntő héten.

Az elődöntő első feladata komoly próbatétel volt, hiszen a zsűri egy legalább 50 centi magas tortát várt a versenyzőktől. Ráadásul a tökéletes ízek mellett azon is gondolkodniuk kellett, milyen dekorációs elemekkel tudják minél magasabbra felépíteni a desszertet.

Kornél teljesen kiborult azon, hogy nem sikerült megvalósítani az eredeti tervét, hiszen minden álma az, hogy bekerüljön a döntőbe. Szenvedett a színezéssel és a rizspapír-panelházak felhelyezésével is, ezért alig készült el a 3 emeletes tortajával.

Verus eredeti terve az volt, hogy egy vízesést imitáló tortát alkot, aminek a magasságát megtoldja egy hatalmas rizspapír-levelekből álló pálmafával is. Mivel jól osztotta be az idejét, és a krémjeivel sem volt gondja, sikerült is minden elképzelését megvalósítania.

Luca nagyon be akarta bizonyítani a versenytársainak, hogy igenis tud annyit, ami a döntőig repíti, a séf tanácsát viszont nem fogadta meg, hogy drót helyett zöldre színezett rizspapírral díszítse a torta tetejére készített rizspapír-virágját.

Nina annyira kétségbeesett, hogy nem a tervei szerint alakulnak a dolgok és nem lesz készen időben, hogy elsírta magát. Mindenáron bizonyítani akart, de azt a tervét, hogy az utolsó órában már csak a dekorációval foglalkozzon, végül nem sikerült tartania.

A feladatot Verus nyerte, így övé lett a második feladat előnye és a hátráltatást is ő oszthatta ki. Ebben a fordulóban Juhos József ikonikus desszertjét, egy tavirózsát kellett elkészíteniük, segítségképpen a legtechnikásabb részt – a csokivirág létrehozását - Joci séf megmutatta a játékosoknak.

Verus könnyítésként 2x5 percre egy játékostársát maga mellé kérhette segítségül – ami azt is jelentette, hogy a választott – Nina – 10 perccel kevesebbet foglalkozhatott saját desszertjének elkészítésével. Verus az előnyét kíméletlenül kihasználta és mindkét alkalommal szándékosan a legrizikósabb pillanatban zavarta meg Ninát a munkában.

Kornél nagyon tartott a csokitemperálástól, mert ez a legnagyobb mumusa, de mivel az első pillanattól nyerni akar, mindenáron bizonyítani akart, hogy a döntőbe juthasson. Lucának a séf kérésére újra kellett kezdenie a linzertésztáját, és az epres-tejszínhabos krémje sem állt össze rendesen. Végül mindennel elkészült időben, de az egyik szirma idő előtt kidőlt a virágkehelyből. Nina a kapkodás miatt nem vágta át rendesen a szirmokat formázáskor, így aztán csak hatot tudott felragasztani a tavirózsájára.

A feladatot Kornél teljesítette a legjobban, aki ezzel bekerült a döntőbe. Másodikként Verus csatlakozott hozzá. A veszélyzónába került Nina és Luca közül a zsűri döntése alapján Nina lett a harmadik továbbjutó és Luca számára ért véget a verseny.

Luca csúnyán megbántotta Balázs séfet! Balázs séf a versenyző segítségére sietett, hogy a lány minél jobban tudja teljesíteni a feladatot, Luca azonban nem kért a tanácsaiból...

Kornél sírva omlott össze a sütés után! A srác szó szerint a padlóra került a döntőbe jutás küszöbén, amikor szembesült vele, hogy nem úgy sikerült a tortája, ahogy azt szerette volna.

"Nem vagyok elég jó!” – Nina elsírta magát sütés közben Nina képtelen volt magában tartani a könnyeit az első feladat során, majd a kóstolásnál is eltört nála a mécses.

Joci séf bemutatja: így kell tavirózsát készíteni csokoládéból! A versenyzőknek a döntőbe jutás előtt Juhos József egyik ikonikus desszertjét kellett lemásolniuk. Ám mielőtt belekezdtek volna a sütésbe, a séf megmutatta a legnehezebb elem elkészítését!

Verus nem ismert kegyelmet Nina hátráltatásánál Verus az előnyét kihasználva kétszer 5 percre a pultjához hívta Ninát, akit mindkét alkalommal szándékosan a legrizikósabb pillanatban zavart meg.

Karnyújtásnyira a Döntőtől kiesett egy újabb versenyző A Döntőbe csak hárman juthattak tovább, így Verus, Luca, Nina és Kornél közül egy valakinek végleg el kellett búcsúznia a Mestercukrásztól.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: mestercukrász