Megvan a Mestercukrász három dobogósa!

Megvan a Mestercukrász három dobogósa!
Magyarország talán legikonikusabb tortájának tányérdesszert verziója, és a hollywoodi csillogás megidézése várt a Mestercukrász – az édesszájú Konyhafőnök még versenyben lévő négy játékosára.

Az első feladatban Joci séf dobostorta tányérdesszertjét kellett egy referenciatányér alapján tökéletesen lemásolni.

Verus az előző napi kudarca után nagyon szeretett volna bizonyítani, úgyhogy próbált mindent a lehető legprecízebben lemásolni, de az izomalttal való munkától nagyon tartott. Emiatt azt az utolsó pillanatra hagyta, de végül sikerült elkészülnie vele.

Roland nagyon megküzdött a séf dobos-szeletének lemásolásával, mert újra kellett készítenie a krémet és a karamellje is odaégett a nagy kapkodásban, amit az utolsó percekben tudott csak felkenni a piskótája tetejére. Az izomalt gyűrűvel is megcsúszott, úgyhogy ez az elem nem is került fel a tányérra.

Nina piskótája egyenetlen volt, így a séf segített neki, hogy formázza meg rá a tökéletes dobostetőt. A csokiganache pöttyöket is javítania kellett tálaláskor és az izomaltnak is későn látott neki, emiatt nem is sikerült tökéletesen befejeznie a végére.

Kornélnak leginkább a dobostetővel, illetve a cukormázzal gyűlt meg a baja, úgyhogy az utolsó percekben újra is melegítette a karamellt, hogy sikerüljön befejeznie a roppanós mázat a piskóta tetejére.

A második feladatban csillogó-villogó, de ötletes és ízvilágában is egyedi tortát várt a zsűri a játékosoktól, ami megidézi Hollywoodot.

Roland hátráltatással indult, hiszen a saját alapanyagai helyett azokat kellett beépítenie, amit Verustól kapott. A terve az volt, hogy egy Hellboy tortát készít szarvakkal és szivarral, de annyira megcsúszott a munkával, hogy végül teljesen át kellett alakítania a koncepciót. A kötelező alapanyagok közül egyedül a szőkecsokit nem használta fel, abból egy pralinés krémet készített, amit levágott a tortáról.

Nina félidőnél a séfek kérésére kénytelen volt kidobni a rosszul ízesített tortáját és mivel elölről kezdte az egészet, emiatt nagyon megcsúszott a munkával.

Végül csokoládés tortát készített baconos-kesudiós töltelékkel és kardamomos-juharszirupos almabetéttel, amivel az 1920-as évek füstös hollywoodi partijait és a Nagy Gatsby csillogó világát akarta feleleveníteni.

Verusnak is nagy vágya ott lenni a top háromban, ezért egy négyszintes tortát készített, ami 4 filmtekercset ábrázolt, a tetejére vezető vörös szőnyeggel. Az Oscar szobrocskát izomaltból formázta ki, és 3 csillagot is tűzött a tortára a zsűritagok nevével.

Kornél egy lebegő tortát készített, amiben az alsó szint egy filmtekercset ábrázol, kávés-fehércsokis töltelékkel töltve. A fiúnak a doboz csíkozásával és a filmtekercs megalkotásával is meggyűlt a baja, de nem adta fel, mert mindenképpen olyan technikát szeretett volna használni, amiben nem rutinos, hogy lássa a zsűri rajta, mennyire bevállalós és azt, hogy képes megugrani a saját határait.

A kóstolás végén a zsűritagoknak ki kellett választaniuk, ki legyen az, aki nem kerülhet be a legjobb három versenyző közé. Döntésük alapján a verseny Roland számára ért véget, ő hagyta el a Mestercukrász konyháját.

Liptai Claudia megdöbbentő dologra harapott rá Roland tortájában! A versenyző Magyarország legikonikusabb tortájának készítésekor a létező összes hibát elkövette.

Ilyen még nem volt! Örült a hátráltatásnak a döntős versenyző A versenyző fülig érő szájjal fogadta a hátráltatást, amit kihívásként fogott fel, és már alig várta, hogy bizonyíthasson a séfeknek.

Félidőben a kukában landolt Nina tortája! A lány padlót fogott, amikor a séfek kérésére újra neki kellett állnia a tortakészítésnek másfél órával a sütés vége előtt.

Roland leblokkolt és kis híján elsírta magát! A versenyző egy csillogó hollywoodi torta helyett egy szovjet Amerika Kapitányra emlékeztető desszerttel állt a zsűri elé.

Kialakult a TOP 3-as mezőny a Mestercukrászban! Ez a három versenyző száll majd harcba csütörtökön a Fináléba jutásért!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!