Megújul a Digital Hungary!

Megújul a Digital Hungary!
„Minden, ami digitális. A virtuális tér magazinja” – Ezzel a szlogennel lép magasabb szintre az üzleti, stratégiai és edukációs szakmai magazin, a Digital Hungary.

Az újjáalakulást három nagy projekt keretében viszik véghez. Ezek a Digital Hungary online magazin, a Reboot Hungary webinárium és a Holtidő médiája podcast.

A Digital Hungary már eddig is a kereskedelem, a gazdaság, a média- és reklámpiac, illetve az infokommunikációs szektor, valamint a kultúra és a művészet üzleti és stratégiai közösségi magazinjaként szolgáltatott tartalmakat a közönségének. A megújuló szakportál szándéka szerint olyan hiánypótló és érdekes, napi rendszerességgel frissülő hír-, vélemény és közösségi portállá fejlődik tovább, amelyen jól megférnek egymás mellett a könnyed magazinos, illetve a tudásátadásra, szakmai továbbfejlődésre alkalmas elmélyültebb tartalmak. A jövőben az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a napi híreik mellett az oldalon megjelenő interjúk, tanulmányok, kutatások és egyéb anyagok, a relevanciájukat legalább fél évig, vagy még tovább is megtartsák, figyelembe véve a napi, gyakorlati és üzleti és stratégiai szempontokat.

Ehhez igazodik a megújult rovatstruktúra, amelynek elemei:

- Marketing (a márkaépítéstől a sales marketingig, a digitális hirdetési eszközöktől a h2h kommunikációig, a behaviour economy-tól marketingkommunikáció legaktuálisabb kérdéseiig)

- Média (figyelemgazdaságtól, az analóg médiapiac átalakulásáig)

- E-kereskedelem

- Gazdaság (általános gazdaságtól a telekommunikációig, az energetikától a behaviour economy gazdasági kérdéseiig)

- E-volution

- Human (HR és cégvezetéstől, az egyén és csoportirányításig)

- Kultúra (digitális művészettől a virtuális kultúráig, a digitális fotózástól a színházi közvetítésekig)

- Startup

- Interjúk

- Ki kicsoda

A megújulással egy időben, 2021. február 1-től az online magazin kiadója, Csermely Ákos veszi át a főszerkesztői feladatokat. Lippai Roland, aki öt éven át töltötte be a pozíciót, egyéb elfoglaltságai miatt január végével lemondott posztjáról, azonban szerzőként a jövőben is aktív tagja marad a magazin szerkesztőségének.

"Ezúton is szeretném megköszönni Lippai Roland öt éves munkáját. Jó barátságban váltunk el, és hiszem, hogy nem örökre. Visszavárom mint szerzőt! A Digital Hungary kapcsán pedig továbbra is tartom magam ahhoz az elvemhez, hogy pandémia ide, nehézségek oda, de fejlődnünk kell. Igyekszem mindig meglátni a kialakult helyzetben az új lehetőségeket" – mondta Csermely Ákos.

2020-ban, a koronavírus-világjárvány hatására indult útjára a Reboot Hungary webinárium, amelynek témái megegyeznek a Digital Hungary tematikájával, 2021-ben azonban havonta már két-három alkalommal jelentkezik, csütörtökönként 15 órakor, hogy két-három meghívott vendéggel együtt beszéljék át a digitalis világot érintő kérdéseket. A beszélgetéssorozat harmadik évada 2021. február 11-én indul, témája: Döntési pontok a médiában 2021.

A kiadó legfrissebb projektje a Digital Hungary online magazin podcast-sorozata, a HoltIdő médiája, amelyet a készítők a konferenciák legőszintébb részének szánnak: hallható minden folyosói pletyka, kozmetikázatlan vélemény, fülbe súgott, felbecsülhetetlen szakmai vélemény éppúgy, mint a legújabb hírek sokasága, ráadásul a szakma legjobbjaitól.

Ezek mellett a közelmúltban létrejött a Digital Hungary YouTube-csatornája is, amelyre az indulást követően több mint hatszázan iratkoztak fel, és a létrehozott három lejátszási lista (Reboot Hungary, Internet Hungary és Media-Digital Hungary) hivatalos statisztikája alapján az elmúlt hetekben közel hatvanezernél jár a megtekintések száma.

Erősen kezdi tehát a 2021-es évet a Digital Hungary csapata, akik elárulták, hogy idén további izgalmas bejelentésre is készülnek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!