Megszűnik az egyik legidegesítőbb dolog a YouTube-on

Megszűnik az egyik legidegesítőbb dolog a YouTube-on
A felhasználókat idegesíti, hogy tizenhetedjére látják ugyanazt, de valójában a hirdetőknek sem jó, ha olyanokra mennek el a fizetett „reklámlevetítések”, akik tizenhatszor már végigunatkozták a reklámot, és nem érdekli őket az abban bemutatott újdonság. Mindkét oldal jól járhat a YouTube új eszközével.

Ha a youtube-ozó néző májusban idegeskedik, hogy „ez nem lehet igaz, már megint ugyanaz a reklám”, akkor jó esély van rá, hogy júniusban már a hirdető szája görbül lefele. Ugyanis neki sem jó, ha a hirdetési kampányra költött pénz jelentős része arra megy, hogy a terméke, szolgáltatása iránt semmiféle érdeklődést nem mutató embereknek vetítse le a reklámot a YouTube újra és újra és újra - írja a hvg.hu.

A YouTube most bejelentette, hogy a probléma kiküszöbölése érdekében új eszközt ad a hirdetői kezébe, mellyel a márkák az eddigieknél hatékonyabban szabályozhatják, milyen gyakran tűnhessen fel egy reklám egy adott felhasználó előtt.

A Display & Video 360 névre hallgató megoldás valójában már februárban bekerült a rendszerbe, de a kezdetekben csak az okostévés alkalmazásokra kiküldött hirdetéseknél működött. A YouTube a The Verge-nek úgy nyilatkozott: most már a videómegosztó sokkal népszerűbb felületein – mobilos alkalmazásában és asztali böngészős weboldalán – megjelenős reklámok megjelenési gyakorisága is szabályozható vele.

A labda most a hirdetőknél pattog, és mindannyiunk közös érdekében remélhető, hogy lecsapják.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: youtube