Megörökítette a kamera a pillanatot, amikor villám csapott a szelfiző testvérpárba

Megörökítette a kamera a pillanatot, amikor villám csapott a szelfiző testvérpárba
A három testvér, Rachel, Isobel és Andrew Jobson egy fa alatt akartak szelfit készíteni, de a második fotó már nem úgy sikerült, ahogy szerették volna.

A szakemberek gyakran elmondják, hogy viharban nem tanácsos egy fa alá behúzódni. Ennek oka, hogy a villám könnyen belecsaphat a növénybe, ami több szempontból is potenciális veszélyforrás az alatta tartózkodók számára. Ennek ellenére nemrég három brit testvér, Rachel, Isobel és Andrew Jobson mégis úgy döntöttek, hogy egy fa alatt pihennek meg, a baj pedig nem sokkal később be is következett. A szerencsés kimenetelű történetükben azonban nem ez a legkülönlegesebb.

Az IFLScience beszámolója szerint július 12-én a három testvér London dél-nyugati részén kerékpározott, amikor elkapta őket a vihar. Az egyik pihenőnél egy fa alá húzódtak, hogy megvárják, amíg csendesedik az eső, közben pedig úgy gondolták, készítenek magukról egy szelfit. A fotó sikerült is, ám épp abban a pillanatban, amikor a kép készült, beléjük csapott a villám – írta meg a BBC. A pillanatról fotó is készült.

Rachel Jobson a lapnak úgy nyilatkozott, csak arra emlékszik, hogy el akarták készíteni a képet, majd a következő pillanatban a földön fekszik, és sípol a füle. Emellett az egész jobb karja zsibbadt, és nem tudtam megmozdítani.

A három testvtért a járókelők segítették fel, majd a közeli Szent György Kórházba szállították őket. Kiderült, bár a testük több pontján is égési sérülések vannak, más bajuk szerencsére nem esett.

Kiderült, a fotó nem csak a villámcsapás pillanatát örökítette meg, hanem azt is ki tudták belőle olvasni, hogy mikor történt az eset. Ezek szerint az óra épp 17:05-öt mutatott. Rachel Jobson a BBC-nek arról beszélt, hogy két képet szerettek volna készíteni: egy vidámat és egy szomorút, amiért esik az eső. Ez utóbbinál csapott le a villám.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: szelfi