Megkönnyíti a videózást a YouTube

Megkönnyíti a videózást a YouTube
A jövőben nemcsak a lejátszási, de a keresések találati oldalán is megjeleníti a YouTube, ha egy tartalmat fejezetekre osztott a feltöltője.

A Google bő egy évvel ezelőtt vezette be azt a funkciót, amellyel átláthatóbbá váltak a videók a YouTube-on. A fejlesztésnek köszönhetően a videókat az időbélyegek segítségével fejezetekre lehetett osztani, így a nézők tetszés szerint ugorhattak a videóban az őket érdeklő részhez - írja a hvg.hu.

A cég most ismét a fejezeteket hívja segítségül, hogy a felhasználók könnyebben találhassanak rá az általuk keresett tartalomra. A jövőben a fejezetek a keresésekkor a találati oldalon is megjelennek majd. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a találatként kapott videó alatt egy lenyíló menüben láthatjuk majd, ha az adott tartalmat fejezetekre osztották.

Az említett listát lenyitva jobbra-balra húzva láthatjuk, pontosan hány részből áll egy videó, mi ezeknek az alcíme, és a videó mely pontján kezdődnek. Amennyiben megtaláltuk a számunkra releváns tartalmat, elég csak rábökni, és a videó lejátszási oldalán már eleve az adott fejezetnél kezdődik el a tartalom.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: youtube