Megkönnyíti a Facebook a csoportadminisztrátorok munkáját

Megkönnyíti a Facebook a csoportadminisztrátorok munkáját
Egyszerűbben át lehet tekinteni a tagokat, a bejegyzéseket, és az ígéretek szerint könnyebben lehet kezelni a konfliktusokat.

Utóbbiban mesterséges intelligencia is segít majd, ami jelzi az adminisztrátornak, hogy rá kellene gyorsan nézni az oldalra, mert úgy látja, elég rossz irányba halad a beszélgetés valamelyik bejegyzés alatt - írja a Marketingmorzsák.

Ezt az eszközt Conflict Alerts-nek hívják, és a Facebook szerint egyelőre csak tesztelik, de hasonló lesz, mint a kulcsszavak szerint riasztás, vagyis be lehet állítani olyan szavakat és kifejezéseket, amik esetén jelez a rendszer. Ezen felül azt is ígérik, hogy tanuló algoritmusok segítségével észre tudják majd venni az enyhébb problémákat is, hogy már csírájában el tudja fojtani a konfliktust az admin, aki a riasztás után eldöntheti, hogy törli-e a kommentet, illetve beállíthatja, hogy az illető milyen gyakran kommentelhet, sőt azt is, hogy milyen bejegyzésekhez nem szólhat hozzá. Hogy a nyelvi leleményességek és egyáltalán az idegen nyelvek mennyire fognak majd ki a rendszeren, azt egyelőre nem tudni, hiszen sokszor nem értik a humort, az iróniát vagy a szlenget, de persze arra alkalmas, ha valaki idiótának nevezi a másikat vagy melegebb éghajlatra küldi vitapartnerét.

De lesz egy úgynevezett rendszergazda oldal, ahol olyanokat lehet látni, hogy kik csatlakoztak a csoporthoz, hogy ki hányszor kommentelt és posztolt, és hogy milyen posztokat nem akarnak látni az emberek. Egyszerűbb lesz a spameket szűrni, sőt lehetőség van arra is, hogy a csoportba felvett embereket ne engedjék azonnal posztolni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!