Megjött a Messenger nagy újítása, senki sem tudja lehallgatni a beszélgetéseid

Megjött a Messenger nagy újítása, senki sem tudja lehallgatni a beszélgetéseid
Mark Zuckerberg a Facebookon jelentette be: mostantól a hang- és videohívásoknál is elérhetővé vált a végpont-végpont közti titkosítás.

Régóta szeretnék már a Facebook Messenger felhasználói, hogy a szolgáltatásnál bevezessék a végpont-végpont közti titkosítást. Arról már korábban is lehetett hallani, hogy a Facebook dolgozik a titkosítás bevezetésén, ám Mark Zuckerberg még májusban úgy nyilatkozott: erre 2022 előtt egészen biztosan nem kerül sor, a végpont-végpont közti titkosítás elérhetővé tételére pedig hosszú távú projektként tekint a vállalat. Úgy tűnik azonban, hogy menet közben a helyzet megváltozott.

A végpont-végpont közti titkosítás lényege, hogy a felek közti üzenetváltás csak a két végponti eszközön olvasható el: maga az üzenet titkosítva halad át a csatornán, a titkosítás feloldásához szükséges kulcs pedig a fogadó fél készülékén található. Ennek köszönhetően a kiberbűnözők nem tudják elolvasni a csevegés tartalmát. Mondanunk sem kell, mennyire hasznos ez akkor, ha érzékeny adatokat kell küldenünk a másiknak.

Augusztusban már arról szóltak a hírek, hogy jön a hang- és videohívásokba ez a megoldás, most pedig Mark Zuckerberg bejelentette, elérhetővé teszik a végpont-végpont közti titkosítást a Messengerben.

Zuckerberg begyejzésre szerint az újdonsággal a hang- és videohívásokat lehet ilyen módon titkosítani, a csoportos csevegéseknél, valamint a csoportos hang- és videohívásoknál pedig opcionálisan lehet majd ki- és bekapcsolni ezt a funkciót.

Mivel a bejegyzés nem részletezi, így minden bizonnyal az androidos eszközt és az iPhone-t használók, valamint a Messenger webes változatát használók is élvezhetik a biztonságos kommunikációt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: messenger, Facebook