Meghalt Kristóf Gábor, a Legszebb Hangú Rádiós

Meghalt Kristóf Gábor, a Legszebb Hangú Rádiós
72 éves korában, súlyos betegséget követően elhunyt a legszebben beszélő magyar rádiós, Kristóf Gábor.

Meghalt Kristóf Gábor, a Magyar Rádió, a Calypso és a Trend FM egykori munkatársa, a Legszebb Hangú Rádiós díj birtokosa.

Halálhírét felesége, Lukács Angéla osztotta meg Facebookon. A bejegyzésből kiderült, hogy a rádiós utolsó éveiben súlyos betegséggel küzdött:

"Szép, daliás fiatal férfi voltál. Nem lehetett nem észrevenni. És kedves, és végtelenül megnyerő. Első látásra beleszerettem. Szerencsére az érzés kölcsönös volt. Negyvenhat boldog, gyönyörű évet éltünk együtt. Bár az utolsókat beárnyékolta a betegsége.”

Kristóf Gábor 1949-ben született. Karrierje a Petőfi Rádió Ötödik sebesség című műsorában kezdődött. A Magyar Rádiónál összesen 33 évet dolgozott. Szerkesztője volt a Reggeli Csúcs, illetve a Krónika műsoroknak. Később a legendás Calypso Rádió főszerkesztő-helyettese lett, majd a Trend FM-nél tevékenykedett szerkesztő-műsorvezetőként.

Karrierje során számos díjat és elismerést elnyert. Megkapta a Kazinczy-díjat, a Legszebben Beszélő Rádiós kitüntetést, az Állami Ifjúsági Díjat, valamint az Év Rádiósa díjat.

A magyar rádiózás és televíziózás nagyjai a haláláról szóló Facebook-bejegyzés alatt búcsúznak kollégájuktól.

(Forrás: media1.hu)

 

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!