Megalázta és zaklatta a gyerekeket - döbbenetes dokuval jön a HBO

Megalázta és zaklatta a gyerekeket - döbbenetes dokuval jön a HBO
Október 1-én leomlik a hallgatás fala! Ezen a napon kerül bemutatásra Oláh Judit első egészestés dokumentumfilmje, az HBO közreműködésével készült Visszatérés Epipóba című alkotás. A film Európa több országában kizárólag az HBO GO-n és az HBO lesz elérhető.

Az 1980-as évek végén Magyarországon működött egy különleges tábor, ahova sok gyerek szeretett volna eljutni. A háromhetes tematikus nyaraltatás egy képzeletbeli országba, Epipóba repítette a résztvevőket, messze a hanyatló szocializmus valóságától. Mesébe illő szerepjátékok várták a gyerekeket, akiknek még saját, titkos nyelvük is volt. A tábor karizmatikus vezetője bűvkörébe vonta a rábízott gyerekeket, annak ellenére, hogy a játékokat megalázás és többeket érintő titkolt abúzus árnyékolta be. Mikor az egykori táborlakónak, Oláh Judit filmrendezőnek a kislánya nyári táborba szeretne menni, az elengedés váratlanul nehezen megy. Ezért a film rendezőjeként csaknem 25 év után újra találkozik egykori társaival, hogy együtt értsék meg, hogyan él bennük Epipo, ez a zárt, misztikus és titkokkal terhelt világ.

Az HBO Europe és a Campfilm gyártásában készült film producere László Sára (Káin gyermekei, A létezés eufóriája), executive producerei Závorszky Anna (Aranyélet) és Hanka Kastelicova. További támogatók: Kreatív Európa Media programja, Magyarországi Filmszakmai Adókedvezmény, FilmJus Alapítvány. A film előzetese itt látható:

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!