Még 5 napig várják a szavazatokat az év legjobb családdal kapcsolatos tartalmaira

Még 5 napig várják a szavazatokat az év legjobb családdal kapcsolatos tartalmaira
Január 10-én éjfélig lehet szavazni a 2022-ben legjobbnak tartott családdal kapcsolatos cikkekre és műsorokra és azok szerzőire, azaz a Média a Családért-díj leendő közönségdíjasaira a Média a Családért alapítvány honlapján. A díjjal olyan magas szakmai színvonalat képviselő munkákat jutalmaznak, melyek célja nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem a családra vágyók és családban élők örömeinek és nehézségeinek megjelenítése, hasznos információk és erőt adó példák bemutatása.

A 2007-ben alapított Média a Családért-díj szakmai zsűrije az év minden hónapjában kiválaszt egy-egy hazai és külhoni megjelenést, és az így kiemelt 2 x 12 jelölt közül kerül ki az adott év két győztese, akik elnyerik Média a Családért-díjat és a Külhoni Média a Családért-díjat. A jelölteket a Képmás magazinban és az alapítvány honlapján is bemutatják.

A jelöltekre a közönség is szavazhat minden évben mindkét kategóriában: a legtöbb szavazatot kapó egy-egy jelölt lesz a magyarországi és a külhoni Média a Családért-díj közönségdíjasa. A szavazók a kategóriákon belül több jelöltre is leadhatják voksukat a mediacsaladert.hu oldalon.

Az idei témák között sokféle műfajban és megközelítésben jelent meg a család. Több megjelenés is foglalkozott az idős generáció élethelyzetével, nehéz szociális vagy egészségi állapotban lévő családokkal, a háborúval kapcsolatos szülői kommunikációval és voltak olyan évek óta visszatérő témák is, mint a párkapcsolat erősítése, a gyermekvállalás nehézségei vagy az iskolai bullying.

A díjra jelöltek többsége úgy érzi: munkája során maga is sokat kapott a megszólított interjúalanyoktól, a riportok szereplőitől. Többen kötelességüknek érzik, hogy hivatásuk segítségével megmutassanak olyan hétköznapi embereket, akik valamilyen különleges dolgot visznek véghez, miközben észrevétlenül élnek köztünk, mások pedig épp a sokakat érintő vagy tabusított témákkal foglalkoznak, mint például a posztabortusz szindróma.

A díj megalapítása óta összesen 114 újságírót díjaztak.

A Média a Családért-díj eredményhirdetésére 2023. január 24-én kerül sor. A két szakmai fődíj összege 1-1 millió forint, a közönségszavazás díjazottjai 400-400 ezer forint jutalomban részesülnek. A magyarországi Média a Családért-díj főtámogatója a Magyar Telekom, a külhoni Média a Családért-díj pedig a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával valósul meg. A hazai közönségdíj támogatója idén az MKB Bank NyRt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!