Médiatanács: helytelen besorolással szerepelt a Két pasi meg egy kicsi

Médiatanács: helytelen besorolással szerepelt a Két pasi meg egy kicsi
A kora reggeli órákban a Viasat 3-on látható vígjátéksorozat egyik epizódját kiskorúakra káros tartalma miatt 12 éven felülieknek szóló korhatár-kategóriába sorolná a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület hatósági szerződés megkötését kezdeményezi egy szombathelyi rádiós frekvenciapályázat nyertesével.

A Viasat 3 csatornán április 2-án reggel hattól sugárzott „Két pasi meg egy kicsi" című sorozat 12. évad 15. epizódját vizsgálta egy bejelentés nyomán a Médiatanács. A műsor „6" korhatári jelöléssel került adásba. A hatósági vizsgálat megállapította, hogy a műsorszám úgy jeleníti meg a szexualitást, ami a magyar szabályozás alapján a III., azaz „12 éven aluliaknak nem ajánlott" korhatár-kategóriába tartozónak minősülne. Mivel a Viasat 3 szolgáltatója Hollandiában bejegyzett társaság, a Médiatanács a felmerült jogsértésről értesíti a holland társhatóságot (Commissariaat voor de Media – CVDM) és kéri a szükséges intézkedések megtételét.

A Szombathely 97,7 MHz rádiós médiaszolgáltatási jogosultság hatósági szerződése 2023. június 25-én végleg lejár. A frekvencia 2023. június 26-tól történő használatára meghirdetett pályázati eljárás nyertese az egyedüli pályázó Radio Plus Kft. lett. A Médiatanács hatósági szerződés megkötését kezdeményezi a Szombathely 97,7 MHz médiaszolgáltatási lehetőségre a nyertes pályázóval, melynek értelmében a médiaszolgáltató 2023. június 26-tól tíz évre nyerte el a használati jogosultságot.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: NMHH, Médiatanács