Médiatanács: bírság a Spirit FM-nek

Médiatanács: bírság a Spirit FM-nek
A műsorstruktúra szerződésben vállalt arányaitól való eltérés miatt bírságolta meg a Spirit FM szolgáltatóját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület egy rádiós pályázat eredményéről is döntött.

A Budapest 92,9 MHz-en fogható Spirit FM körzeti közösségi rádió 2022. szeptember 19–25. között sugárzott adáshetét vizsgálta a Médiatanács. A vizsgálat eredményeképp a Médiatanács megállapította, hogy a szolgáltató a szöveg és a zene teljes műsoridőhöz viszonyított napi arányát nem teljesítette, illetve a teljes és éjszakai műsoridőben is túllépte az ismétlések szerződésben rögzített napi maximumát. Ezen kívül a közszolgálati műsorszámok, műsorelemek vállalt arányai sem teljesültek a hét egyetlen napján és heti szinten sem. A testület mindezek miatt 80 ezer forint bírságot szabott ki a közösségi rádió szolgáltatójára.

A Karcag 93,8 MHz helyi vételkörzetű frekvencia használatára 2022. december 16-án tett közzé pályázati felhívást a Médiatanács. A pályázati eljárás nyertese az egyedüli pályázó „VIACOM" Kft. lett, amelynek jelenlegi médiaszolgáltatási jogosultsága március 29-én jár le.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!