Maszturbálásra biztat a Facebookon a queenslandi egészségügyi hatóság

Maszturbálásra biztat a Facebookon a queenslandi egészségügyi hatóság
Sokan meglepődtek a queenslandi egészségügyi hatóság hivatalos Facebook-oldalának a bejegyzésén, amely élénk színű infografikát osztott meg a maszturbálás jótékony egészségügyi hatásairól.

A bejegyzésben arról írtak, hogy a maszturbálás teljesen normális és egészséges része egy ember szexuális élményének, és nagyszerű módja, hogy felfedezze mi a jó számára, ráadásul mindenki számára elérhető - írja a Marketingmorzsák. “Fontos, hogy mindannyiunknak, hogy azon dolgozzunk, hogy normalizáljuk a maszturbációval kapcsolatos szexuális pozitív üzeneteket, hogy csökkentsük a kapcsolódó szégyenérzetet és félelmet, és javítsuk az általános szexuális egészséget és műveltséget” – írják. A Facebook-bejegyzést kísérő cikk olyan lektorált kutatásra hivatkozik, amely összefüggést talált a nők maszturbációja és a pozitív testkép között, és hogy az orgazmus segíthet csökkenteni a menstruációs görcsöket.

A Facebook-kommentekben meglepettség mellett sokan poénra vették a bejegyzés üzenetét, ami a hatóság szóvivője szerint nagyon jó, mert rosszabbra számítottak. “Mivel a maszturbációt gyakran tabutémának tekintik, és most először beszélünk róla a közösségi médiában, csapatunk felkészült a nagy nyilvánosság visszhangjára és arra, hogy az emberek megdöbbenjenek. Nagyon jó volt látni, hogy a válaszok többsége pozitív volt, és ez egészséges beszélgetést generál” – mondta a szóvivő, aki kutatásokra hivatkozva azt mondja, hogy a fiatalok jelentős része a szexuális ismereteit az internetről szerzi be, és nem meri feltenni a kérdéseit, miközben a források jelentős része megbízhatatlan és nem szakemberek hozzák létre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!