Máris csúcsot döntött az új RTL HÁROM

Máris csúcsot döntött az új RTL HÁROM
Erős hetet tudhatnak magukénak az RTL portfólió kábelcsatornái

Sikeres szezont zárt a fináléhoz érkező Keresztanyu és a Celeb vagyok, ments ki innen a 44. héten. Az RTL portfólió kábelcsatornái is kiemelkedően teljesítettek.

A 44. héten kiváló nézettséget hoztak az RTL portfólió kábelcsatornái. A teljes napot tekintve 15,3%-os lineáris SHR-t hozott a hét csatorna a 18-49-es célcsoportban, amely az év harmadik legerősebb eredményének számít az RTL kábelportfólió tekintetében.

Az RTL kábelcsatornák remek teljesítményének köszönhetően a teljes RTL portfólió az idei év eddigi legmagasabb csoportszintű nézettségi eredményét (26,1% lineáris SHR) hozta a teljes napot figyelembe véve a fő célcsoportban az elmúlt héten.

Főműsoridőben a Film+ bizonyult a legnézettebb kábelcsatornának a 44. héten a 18-49-es célcsoportban, míg a hét legnézettebb kábelcsatornán vetített műsora a Film+-on hétfő este vetített Törésvonal c. film lett.

Az október 28-tól új névvel és programstruktúrával, valamint ehhez illeszkedő új arculattal jelentkező RTL HÁROM elődje, az RTL+ lineáris csatorna csúcsait döntötte meg az elmúlt héten. Főműsoridőben 2,3% heti átlagos lineáris SHR-t hozott a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban. Az RTL HÁROM remek eredménye elsősorban az elmúlt héten sugárzott Rendőrakadémia-filmek kiemelkedő nézettségének köszönhető.

A szombat este ezúttal is az X-Faktoré volt. Az RTL zenei tehetségkutató showműsora 25,6%-os lineáris közönségarányával bizonyult az este legnézettebb műsorának. Az elmúlt hét legnézettebb filmjét is az RTL adta, a kedd esti Pókember: Idegenben 12,1% lineáris SHR-t hozott a 18-49 éves korosztályban.

Két kiemelkedő produkció is a végéhez érkezett az RTL-en a 44. héten. Róza mama, a makkosszállási Keresztanyu és családjának története négy évadon keresztül sikerrel futott a csatornán. A makkosszállásiak mindennapjainak fordulatos történeteit a nézők töretlen lelkesedéssel követték nyomon. A 2022. július 25-én indult negyedik, záró évad 17,2%-os átlagos lineáris közönségarányt hozott a 18-49-es célcsoportban.

A 2021. január 3-án indult Keresztanyu négy szezonból és összesen 305 epizódból áll. A teljes sorozat átlagosan 18,7%-os lineáris közönségarányt hozott, amely átlagosan 684 ezer nézőt jelentett hétköznap esténként a 4+-os célcsoportban. A sorozat a fiatalok körében, azaz a 15-29-es korosztályban rendkívüli népszerűségnek örvendett, itt 22,4%-os átlagos lineáris közönségarányt ért el.

Róza mama, a csempész maffia vezetője a digitális térben is népszerű volt, hiszen a sorozat 22 hónapja alatt több mint 11,5 millió videóindítást és közel 5 és fél millió sorozattal eltöltött órát jelentett az RTL Most és az RTL Most+ digitális platformokon. A lineáris sugárzással szemben az RTL streaming platformján inkább a 30 éven felüli célcsoportban ért el a sorozat átlagon felüli nézettséget.

Vasárnap este fináléjához érkezett a Celeb vagyok, ments ki innen! legújabb évada is. Átlagosan 21,3%-os lineáris közönségaránnyal zárt az idei szezon, amely napi átlagban 543 ezer nézőt jelentett a 4+-os célcsoportban.

A hírességek megpróbáltatásai a kolumbiai dzsungelben a fiatal korosztályban, azaz a 15-29 évesek körében bizonyultak a legnépszerűbbnek, ezen a célcsoporton a műsor 30,4%-os lineáris közönségarányt ért el. Az RTL digitális platformján több mint 2 millió videóindítást hozott a műsor, a legnézettebb shortform tartalom pedig közel 155 ezer videóindítást generált az RTL videós hírportálján, az rtl.hu-n.

Forrás: Nielsen Közönségmérés, 18-49 illetve 4+, live+aslive+vendég illetvelive+kumulált tsv+vendég adatokkal, lineáris shr% (a Nielsen „Other” csatornacsoportja nélkül kalkulált közönségarány), főműsoridő (1900-2259), teljes nap (0200-2559) 2022. 44. hét

Gemius Prism,4+ rtlmost, rtlmost+, web+app, total videoview, total time(h), RTL.hu, RU,VV

(2022. 11. 07-én lekért adatok alapján)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: RTL, RTL HÁROM