Magyarországra jön a NASCAR?

Magyarországra jön a NASCAR?
Tavaly a floridai Daytona Beach-en, a NASCAR bölcsőjében rendezték a magyar-amerikai szakmai kapcsolatok egyik legnagyobb rendezvényét, a Hungarian Summitot, akkor Jordan Jiloty, a NASCAR ügyvezető igazgatója üdvözölte a konferencia résztvevőit, de úgy tűnik ez nem egy egyszeri alkalom volt. Jordan Jiloty az idén a budapesti Hungarian Summit-ra is ellátogat június 8-án.

A NASCAR az amerikai sport business egyik legsikeresebb terméke, évente több millió nézőt ültet a képernyők elé. Ráadásul mára, az NFL-hez hasonlóan, a NASCAR-nak is igen komoly rajongótábora és aktív követőbázisa épült ki Magyarországon, akik hétről hétre követik még az éjszakába nyúló közvetítéseket is. Június 8-án kivételes alkalom adódik arra, hogy bárki élőben találkozhasson a nagy múltú autóverseny egyik stratégiai szereplőjével, ugyanis Florida után az idén Budapestre érkezik a különleges amerikai-magyar szakmai rendezvény, a Hungarian Summit, Jordan Jilotyval együtt.

A floridai bázisú nonprofit szervezet, a HungarianHub saját missziójának tekinti az szakmai kapcsolatok erősítését az üzleti élet, vállalkozások, a felsőoktatás és a kultúra területén az Egyesült Államok és Magyarország között. Erre kínálnak páratlan lehetőséget az idén Florida után Budapesten megrendezett Hungarian Summiton, ahol a résztvevők nemcsak hiánypótló előadásokat hallhatnak a Floridai piacra való belépésről és az előadók tapasztalatairól, hanem egyedülálló módon élőben is találkozhatnak, személyesen is beszélgethetnek az Egyesült Államok vállalataival, oktatóival, szakértőivel és egyéb döntéshozóival és hosszú távú kapcsolatokat alakíthatnak ki. Jordan Jiloty a többi fellépővel együtt vállalkozott arra, hogy a résztvevőkkel rapid networking alkalmakon személyesen is megossza a tapasztalatait.

A Hungarian Summit valóban Budapestre hozza Floridát, ugyanis olyan jelentős amerikai személyiségeket hoz Magyarországra, mint Derrick Henry, Daytona Beach polgármestere, Keith Norden, az USA déli államainak gazdaságösztönző programjait koordináló igazgatótanács tagja, vagy Carol Ann Dykes Logue, a Közép-Floridai Egyetem üzleti inkubációs programjáinak igazgatója. A ’Soft landing programs in Florida’ vagy ’Gateway to the USA! Why Florida?’ című előadásokon pedig konkrét tippeket kaphatnak az érdeklődők. A mintegy 50 előadó között találkozhatunk többek között Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedzővel, Magyar Vízilabda-szövetség korábbi elnökével, Hosszú Katinka olimpiai bajnokkal, amerikai világmárkák hazai képviselőivel és hazánk három korábbi amerikai nagykövetével: Szemerkényi Rékával, Szabó Lászlóval és Szapáry Györggyel.

Ha ilyen ütemben fejlődik tovább a Hungarian Summit és Jordan Jiloty kapcsolata, nem kizárt, hogy a jövőben a többi amerikai profi sporthoz hasonlóan a NASCAR is rendez majd egy-egy futamot az USA-n kivűl, talán pont Magyarországon indulhat el az új korszak.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen június 8-án megrendezett találkozóra már lehet regisztrálni a https://hungariansummit.com/ oldalon.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: NASCAR, Network4