Magyarországon a TV2-n követték legtöbben a királynő temetését

Magyarországon a TV2-n követték legtöbben a királynő temetését
A legnagyobb tévécsatornák sorához csatlakozva a TV2 is élőben közvetítette II. Erzsébet királynő temetését szeptember 19-én. A Tények két részletben jelentkező, több, mint öt és fél órás műsoridőt felölelő különkiadásában az élő közvetítés mellett, helyszíni tudósítások és szakértői elemzések kaptak helyet. A hazai élő közvetítések közül a Tények különkiadásai voltak a legnézettebbek mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A18-49, A4+).

2022. szeptember 19-én végső búcsút vett a világ az Egyesült Királyság 96 éves korában elhunyt királynőjétől, II. Erzsébettől. A történelem második leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodójának utolsó útja a Westminster apátságból a windsori kastélyba vezetett, ahol VI. György király emlékkápolnájában helyezték végső nyugalomra. A temetésen számos vezető rótta le a kegyeletét, a szertartáson és gyászmeneten pedig ezrek emlékeztek a 70 évig uralkodó királynőre.

Az állami szertartást a tévéképernyők előtt is sokan követték figyelemmel világszerte, a TV2 pedig élő közvetítéssel búcsúzott a nagy tiszteletben álló uralkodótól. A nap folyamán két különkiadással jelentkezett a Tények, több, mint öt és fél órás adásidőt szentelve az történelmi eseménynek, melyet átlagosan a 4 éves vagy annál idősebb nézők több, mint egyötöde kísért figyelemmel. A magyar élő közvetítések közül a Tények Különkiadásai voltak a legnézettebbek mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A18-49, A4+). A teljes lakosság tekintetében a délelőtt 11 órától sugárzott élő műsort 371 ezren látták, melyhez 22,9%-os nézői részesedés párosult, a délután fél 4-től adásban lévő élő közvetítést pedig 439 ezren nézték, 20,4%-os közönségaránnyal.

Live+As Live adatok

Forrás: Nielsen Közönségmérés / TV2 Kutatás

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!