Magyar űrprogram okosba’: Aranyosi a Holdon mutatja be a kókányolás művészetét

Magyar űrprogram okosba’: Aranyosi a Holdon mutatja be a kókányolás művészetét
Folytatódik a Comedy Central stand-up műsorfolyama, a Comedy Club. A humorcsatorna saját gyártású produkciójának új szezonját április 14-én Aranyosi Péter nyitja meg új, egész estés önálló estjével, a Mesteremberekkel. Egy héttel később Hadházi László Légy férfi! című előadása lesz műsoron, az ország kedvenc humoristái pedig egészen a Holdig utaztak, hogy ezt tudassák a szórakozni vágyó közönséggel.

A Comedy Central szokásához hűen szarkasztikus humorral harangozta be közelgő, áprilisi premierjeit. A magyar űrprogram körüli hírekre reflektálva a Comedy két önjelölt asztronautája, Aranyosi és Hadházi az Ezeréves Turul nevet viselő űrsikló fedélzetén a Holdra szállnak, hogy kitűzhessék a magyar zászlót – azonban nem várt akadályokba ütköznek. Viszont leleményes magyarok módjára mégis, úgy-ahogy, de véghez viszik a küldetést.

A kétperces kedvcsináló a Comedy Club új évadjának beharangozója, a stand-up műsorfolyam tavaszi évfolyamának első előadója pedig Aranyosi Péter lesz. A humorista ezúttal egy olyan témát választott, amellyel valószínűleg sok magyar számára ismerős jelenséget jár körül. Mesteremberekkel szinte mindannyian találkoztunk már. Pétert a témával kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük, és mint az kiderült, volt honnan merítenie, ugyanis már négyszer építkezett.

„Úgy tudnám összefoglalni, a magyar mesterember többségének munkája tükrözi a magyar valóságot. A buherálás, a sunyi munka, állandóan a kiskapuk keresése nagyon jellemző vonások” – kezdte Aranyosi, aki úgy gondolja, hogy a témával való azonosulás elengedhetetlen ahhoz, hogy működhessenek a poénok. „Azt szokták mondani, a humor legfontosabb része a közös élmény. Tehát hiába találom ki a legjobb poénokat, hogyha azok az emberek, akik hallgatják, nincsenek ezeknek az élményeknek és információknak a birtokában, akkor nem fognak nevetni rajtuk. Aki nem találkozott még magyar mesteremberrel, az nem fogja érteni ezt sem. De szerintem vagyunk páran ebben az országban, akik jól ismerik ezt a jelenséget.”

Már a holdra szállásról szóló vicces ajánló előreutal a Mesteremberek fő témájára, és amellett, hogy a magyar űrprogramra reflektál, cinikus humorral a hazai valóság elé is görbe tükröt tart.

„A videóban jó magyar módszer szerint »kókányol« a két űrhajós, és úgy érzik, hogy a roncsok összehordásával és megkókányolásával ők tulajdonképpen teljesítették a feladatot. Jelezném, hogy űrhajósként, szkafanderben, az adott lehetőségek között ez is nagyon nagy dolog. Szoktunk ezzel viccelődni egy haverommal, aki Németországban él, hogy odakint szegénység van, hisz náluk létezik normális egészségügyi ellátás és oktatás, de hát nincsen űrprogramjuk. Bezzeg nálunk! Mi ugyan inkább ne menjünk bele abba, hogy mi a helyzet itthon az oktatással és egészségüggyel, de bizonyára jobban élünk, elvégre nálunk van űrprogram. És ezt mindenki értse úgy, ahogy gondolja!”

Idén tavasszal tehát ismét érdemes lesz a Comedy Central magyarországi csatornájára kapcsolni az interplanetáris élmény érdekében. A Comedy Club 2023 tavaszi évadának beharangozó videója már megtekinthető a Comedy Central Magyarország oldalán.

Aranyosi Péter: Mesteremberek április 14. 21:00-tól a Comedy Central csatornáján!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!